10 Mayıs 2016 19:00

Katliamdan kurtuldu, açığa aldılar

Ankara Katliamı’ndan sağ kurtulan Yapı-Yol Sen Üyesi Şenel Pehlivan, saldırıyı protesto etmek için Bursa’da yapılan eyleme katıldığı için açığa alındı

Paylaş

10 EKİM Ankara Katliamı’ndan sağ kurtulan Yapı-Yol Sen Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Şenel Pehlivan, saldırıyı protesto etmek için Bursa’da yapılan eyleme katıldığı için açığa alındı.

Emek örgütlerinin çağrısıyla 12-13 Ekim 2015 tarihlerinde yapılan grev kapsamında Bursa’da yürüyüş yapılmış, eylemde “Katil Erdoğan, hırsız Erdoğan” sloganları atıldığı gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla 26 kişiye soruşturma açılmıştı. Daha sonra haklarında dava açılan kamu emekçilerine ayrıca idari soruşturma başlatıldığı da ortaya çıkmıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde teknisyen olarak görev yapan Yapı-Yol Sen Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Şenel Pehlivan’a, idari soruşturma sonrası önce kınama cezası verildi. Ancak valilik cezayı az buldu, yeniden soruşturma yapılmasını istedi. Valiliğin isteğiyle yeni soruşturma açıldı, Pehlivan da “soruşturmanın selameti” açısından açığa alındı. Gazetemize konuşan Pehlivan; “Katliamın üzerinden 7 ay geçti bu süreçte ne saldırının izi sürülmüş ne de bu katliamın arkasındaki karanlık güçler açığa çıkarılmıştır. Ankara patlamasında canlarımızı koruyamayanlar, Saray’da oturan Cumhurbaşkanını koruma derdine düşmüş, hak arayanlara zulmetme yolunu seçmişlerdir. Böyle yaparak bizleri yıldırmaya çalışıyorlar ama yılmayacağız. Bu sürecin takipçisi olacağız. Birilerini koruma derdinde olanlar halkı karşısına almış durumdalar. Soruşturmanın selameti için beni görevimden uzaklaştıracaklarına ülkeyi patlayan bombalardan korusunlar” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

İhbarların gereğini yerine getirmeyenler yargılanmalı

SONRAKİ HABER

ÇEDAŞ işçilerinden ‘asgari ücret’ eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...