10 Mayıs 2016 17:41

İzmir Felsefe Günleri'nde kent ve göç konuşulacak

Bu yıl beşincisi düzenlenecek İzmir Felsefe Günleri'nde mülteci göçüyle birlikte yeniden gündeme gelen kent olgusu ele alınacak.

Paylaş

Bu yıl beşincisi düzenlenecek İzmir Felsefe Günleri'nde mülteci göçüyle birlikte yeniden gündeme gelen kent olgusu ele alınacak. Felsefe günlerinde kente bağlı olarak, kimlik, farklılıklar, öteki, çok kültürlülük, birlikte yaşam,  göç ve kent mutfağı konuları konuşulacak. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ile Konak Belediyesi tarafından her sene düzenlenen İzmir Felsefe Günleri bu sene 12-13 Mayıs tarihlerinde beşinci kez gerçekleşecek. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşece felsefe günlerinin bu seneki ana konusu kent. 

'Farklılıkların Mekanı: Kent' başlığıyla düzenlecek 5. İzmir Felsefe Günleri'nde, 'Birlikte Yaşama Kültürü, Kent ve Demokrasi', ' Farklılıklar, Çokkültürlülük,  Kent' ve 'Göç,  Kimlik ve Kent' başlıkları ile 3 ana oturum olacak. Prof. Dr. Nazile Kalaycı, Prof. Dr. Tarık Şengül, Prof. Dr. Hakkı Uyar, Doç. Dr. Özlem Duva, Doç. Dr. Devrim Sezer, Yrd. Doç. Dr. Aydın Müftüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri ve çok sayıda akademisyenin sunumları ile katılacağı felsefe günlerinde Antik Yunan devletlerinden günümüze, kentlerin yaşadığı değişimler, kent kimliği ve göç konuları konuşulacak. 

'KENTİ BÜTÜN BİLEŞENLERİ İLE BİRLİKTE KONUŞACAĞIZ'

Felsefe Günleri ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan etkinliğin düzenleme komitesinden Doç. Dr. Özlem Duva, felsefe günlerinin kamuyu çokça meşgul eden sorunlara çözüm arayışında bulunduğunu dile getirerek "Yaşadığımız mekanın, kent kimliği üzerine düşünmek ve kentin bizim için en anlam ifade ettiğini ayrıntılı bir şekilde ele almak istedik. Kent dediğimiz olgu ancak bütün bileşenleri ile birlikte, farklılıklarını ifade ettiği zaman kent olabilir. Bunu da tabi son zamanlarda yaşadığımız göç olgusu ve mültecilik, kentin ötekisi, birlikte konuları üzerinden ele alacağız çünkü artık şiddetin gerek ülkemiz gerekse dünya bağlamında tırmanışa geçtiğini, siyasetin ve hukukun yerini şiddetin aldığını gözlemliyoruz. Dolayısıyla birlikte yaşamı yeniden düşünmek üzere, kentin farklılıklarını bir arada olduğu bir yapı geçmiş kent örneklerinden bugüne kadar tartışma amacıyla bu yola çıktık" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Ankara’da altyapı can güvenliğini tehdit ediyor’

SONRAKİ HABER

Yerli lideri kadını öldürenlere 22 bin dolar verilmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...