10 Mayıs 2016 13:45

Gazeteci Hayko Bağdat, tehdit iddiasını yalanladı

Gazeteci Hayko Bağdat, dönemin başbakanı Erdoğan’la yapılacak görüşmeye katılmaması için Altınörs tarafından tehdit edildiği iddiasını yalanladı.

Paylaş

Cansu PİŞKİN 
İstanbul

HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Alp Altınörs'ün yargılandığı Gezi davasında tanık olarak ifade veren gazeteci Hayko Bağdat, dönemin başbakanı Erdoğan’la yapılacak görüşmeye katılmaması için Altınörs tarafından tehdit edildiği iddiasını yalanladı.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin ESP üyesi 81 kişi ile Altınörs'ün, “Silahlı terör örgütü üyesi olmak", “Görevi yaptırmamak için direnmek" ve “Kamu malına zarar vermek" gibi suçlamalarla yargılandığı davaya dün İstanbul Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 

Duruşmada tanık olarak ifade veren Bağdat, Altınörs tarafından tehdit edildiği iddialarının gerçek olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Alp Altınörs'ü tanımıyorum. Gezi eylemleri sırasında ön plana çıkan kişilerle Başbakanın yurt dışından döndüğünde görüşme yapması planlanmıştı. Ancak Başbakan, toplantıdan bir gün önce müdahale emri verdi ve müdahale esnasında pekçok kişi yaralandı. Bunun üzerine toplantıya katılmaktan vazgeçtim. Başbakanlık Basın Müşaviri arayınca da bu nedenle katılmayacağımı söyledim. Tehdit olmadı. İddianameyi duyunca bütün bunları Taraf gazetesindeki köşemde de yazdım" dedi. Alp Altınörs de, Bağdat'ın beyanlarını doğrulayarak, "Biz sosyalistler tehditle siyaset yapmayız. Taksim Dayanışması içinde birlikte yer aldığımız kişileri tehdit etmek söz konusu olamaz.  Bu dosyada bunlar kriminalize edilerek delil üretme çabasına girilmiştir. Tanık beyanı da açıkça göstermiştir ortada ne tehdit ne suç söz konusu. Uzlaşma girişimini sabote eden Başbakan Erdoğan olmuştur. Gezi direnişine katılmayla ilgili açılan bu dosyada sunni deliller üretilmiştir" şeklinde savunma yaptı. 

Duruşma beyanların ardından 13 Ekim tarihine ertelendi. 

ÖNCEKİ HABER

Ayşenur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülleri verildi

SONRAKİ HABER

Can Dündar'a silahlı saldırıyla ilgili 3 kişi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...