10 Mayıs 2016 07:08

‘Erdogan-Burger’i menüye ekleyen restoran kapandı

Köln’de menüsüne ‘Erdogan-Burger’i ekleyen ve bu yüzden tehdit alan restoran geçici olarak kapandı. Restoran güvenlik önlemlerini artırmayı planlıyor.

Paylaş

Almanya’nın Köln kentindeki bir hamburger restoranı, kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alman Komedyen Jan Böhmerman’ı mahkemeye vermesiyle tırmanan gerginliğe atfen ‘Erdogan-Burger’ adlı bir hamburgeri menüsüne eklemişti.

‘RESTORAN TALEBE YETİŞEMEDİ’

DW’nin haberine göre, restoranın sahibi Jörg Tiemann, menüye ‘espri’ olarak eklenen bir hamburger nedeniyle herhangi bir sorun yaşanabileceğini düşünmediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de basın özgürlüğünü kısıtlama girişimlerinin çok az kişi tarafından protesto edildiğini belirten Tiemann, “Biz bir örnek oluşturmak istedik” diye konuştu. Hatta Tiemann’ın ifadelerine göre, ‘Erdogan-Burger’e talep o denli büyük oldu ki, talebe yetişemeyen restoran 1 Mayıs’ta bir günlüğüne kepenkleri indirmek zorunda kaldı.

‘ERDOĞAN YANLILARININ ZİYARETİ’

Restoran bundan bir hafta sonra bir kez daha kapandı, ancak bu kez farklı nedenlerle. Kapanma gerekçesi olarak Facebook’ta yayınlanan yazıda, “Urban Burgery’nin sahibi kendisini bu işyerini kapatmaya zorunlu hissediyor. Bugün gelen somut tehditler, Erdoğan yanlılarının buraya ‘ziyareti’ sonrasında çalışanlarımızın güvenliğini garanti edemeyiz” ifadeleri yer aldı.

Tiemann’ın Bild gazetesinde yer alan açıklamasına göre, perşembe günü koyu renkli giysiler giymiş olan dört kişi yirmi dakika boyunca restoranın penceresinden içeriyi izledi. Bundan kısa bir süre sonra da Facebbok’ta bir kullanıcı, “Buraya bir ziyaret düzenlememiz gerektiğini düşünüyorum” yorumunda bulundu. Tiemann, polise tehdit yüzünden suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

‘DÜNDAR VE GÜL’E DE DESTEK’

Haberde Tiemann’ın gelecek günleri restoranın güvenliğini artırmak için değerlendireceği belirtildi. Tiemann, restorana bir video güvenlik sistemi yerleştirdikten sonra restoranı yeniden açmayı planlıyor. Restoran sahibi hapis cezasına çarptırılan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile dayanışma içinde olacağını belirterek, “Biz demokrasi düşmanlarının bizi susturmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’den şeref madalyası alan tarihçi, ödülü iade ediyor

SONRAKİ HABER

Mars’ta oksijen bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa