09 Mayıs 2016 20:57

‘Milletvekili çocukları askere gitsin’ dedi, ceza aldı

İzmir’de 22 Ağustos günü BDSP tarafından yapılan açıklamayı okuyan Platform Üyesi Ayla Subaşı hakkında açılan davada ceza çıktı.

Paylaş

İzmir'de savaş karşıtı bir açıklamada, “Eğer bir savaş varsa zenginlerin ve milletvekillerinin çocukları da askere gitsin” dediği için hakkında dava açılan Ayla Subaşı için “Halkı askerlikten soğutma” suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

İzmir’de 22 Ağustos günü Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) tarafından yapılan açıklamayı okuyan Platform Üyesi Ayla Subaşı hakkında açılan davada ceza çıktı. Davanın gerekçesi bölge illerinde süren savaşı eleştiren Subaşı’nın açıklamasında, tüm savaşlarda emekçilerin ve ezilenlerin çocuklarının öldüğünü belirterek, “Eğer bir savaş varsa zenginlerin ve milletvekillerinin çocukları da askere gitsin” demesi oldu.

BİRÇOK SUÇTAN CEZA İSTENDİ

“Halkı askerlikten soğutmak” suçundan açılan davanın iddianamesine Subaşı’nın daha önce katıldığı basın açıklamaları da dahil edilirken, büyük bir bölümünde polis fezlekesinin temel alındığı izlenimi öne çıkıyor. Subaşı hakkında “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüt üyesi olmak” iddialarından ceza verilmesi istendi.

Mahkeme heyeti, Subaşı’nın mevcut suçu işlediğine kanaat getirerek TCK 318/1 maddeden 1 yıl hapis cezası verdi. Subaşı’nın mahkemedeki iyi halini gözeterek cezasını 10 aya indiren mahkeme heyeti, ayrıca TCK 51/3 maddesince 1 yıl denetim süresi belirleyerek cezasını erteledi.

Subaşı’nın avukatı İmdat Ataş davayı temyize götüreceklerini söyledi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa’daki termik santrale itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

6 Mayıs haftasında vizyona giren filmler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...