09 Mayıs 2016 19:45

Erdoğan, Alman medya yöneticisinin peşinde

Türkiye'de dava açmadık gazeteci bırakmayan Erdoğan, şimdi de gözünü Almanya'ya dikti.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce şikayetçi olduğu Alman Komedyen Jan Böhmermann’a destek veren Almanya’nın en büyük medya grubu Springer’in yöneticisi Mathias Döpfner’e karşı ihtiyati tedbir kararı alınması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Deutsche Welle’in haberine göre, Erdoğan’ın Alman avukatı Ralf Höcker'in Alman Haber Ajansı DPA’ya yaptığı açıklamada, Döpfner’in Alman komedyen Jan Böhmermann’ın Cumhurbaşkanı hakkında yazdığı ‘sövgü şiiri’ne verdiği açık destek nedeniyle başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Köln Asliye Mahkemesi’nin ihtiyati tedbir kararı alınmasına sıcak bakmadığını belirten Höcker, eğer bu yönde bir karar çıkmazsa Erdoğan’a bir üst mahkemeye gitmesini tavsiye edeceğini söyledi.

‘Bild’ ve ‘Die Welt’ gazetelerinin sahibi Alman medya devi Axel Springer AG'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner, ‘Welt am Sonntag’ gazetesi için kaleme aldığı açık mektup ile Böhmermann’a destek çıkmıştı. Mektubunda “Her şeyden önce şunu söylemek isterim: Şiirinizi başarılı buldum. Kahkaha attım” ifadelerine yer veren Döpfner, Böhmermann’ın tüm ifadelerini, hatta hakaretlerini bile kendisinin saydığını yazmış ve hukuken de tüm bu söylemlere sahip çıktığını kaydetmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de haftanın programı değişti

SONRAKİ HABER

Pereira: Şampiyonluk bayrağını Beşiktaş'a teslim ettik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...