09 Mayıs 2016 16:34

Göç ettirilen aileler: Sur’dan vazgeçmeyiz

Sur'da 160 gündür süren kuşatma süresince binlerce aile evini terk etti. Evleri gasbedilmek istenen aileler buna direnmekte kararlı.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 160 gündür süren kuşatma süresince mahalleler ağır silahlarla yakılıp yıkılırken binlerce aile evini terk etmek zorunda bırakıldı. Aileler Diyarbakır’ın farklı ilçe ve Sur’un saldırı altında olmayan mahallelerine yerleşti. Acele kamulaştırma kararı ile de evleri gasbedilmek istenen aileler evlerini bırakmamakta kararlı.

Fatihpaşa Mahallesi’ndeki evinden zorla çıkarılan Hüsna Şenol bir süre kentin çeşitli mahallelerinde ve bir süre de İstanbul’da kaldıktan sonra dayanamayıp Sur’a döndüğünü anlatıyor. Şenol, “Ben ölene kadar Sur’dan ayrılmam. Buralardan başka yerde bize huzur yok” dedi.

Savaş Mahallesi’nden üstündeki elbiselerle apar topar çıkarıldıklarını söyleyen Feyziye Gül Bağlar’a göç ettiklerini ve bir hafta geçmeden devletin aynı durumu orada da kendilerine yaşattığını belirtti. Evlerine bakmak için bile valilikten izin almak zorunda kaldıklarını söyleyen Gül, “5 aydır ben evimi görmemiştim. Evlerimize bakmak için mahallemize gittiğimizde eve dair hiçbir şey kalmamıştı. Devletin bunca yaşattığı yetmiyormuş gibi bir de kamulaştırma yapacağım, diyor. Gelip boğazıma bıçak dayasalar da ben evimi vermiyorum” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sur'da kuşatmanın kente zararı 600 milyon lirayı buldu

SONRAKİ HABER

Çocuklarının cenazesi için 130 gündür nöbetteler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa