09 Mayıs 2016 14:54

Avusturya Başbakanı Faymann istifa etti

Avusturya'da Başbakan Werner Faymann'ın, Sosyal Demokrat Parti içerisindeki desteğini yitirmesi üzerine istifa ettiği belirtildi.

Paylaş

Avusturya'da Başbakan Werner Faymann'ın, Sosyal Demokrat Parti içerisindeki desteğini yitirmesi üzerine istifa ettiği belirtildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Başbakan Faymann'ın sözcüsü, "Kendisi görevden ayrılma kararı aldı" dedi.

Ülkede Nisan sonunda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin adayı sandıktan birinci çıkmıştı.

Göçmen karşıtı partinin adayı Norbert Hofer'in sandıkta yakaladığı başarı nedeniyle, merkez sol Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Başbakan Faymann, üzerindeki eleştiriler de artmış ve Başbakan aşırı sağın yükselişini önlemek için yeterince çaba harcamamakla suçlanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez geleneksel olarak ülkede en çok oyu toplayan merkez sağ ve merkez solun adayları ikinci tura kalamamış durumda.

Aşırı sağın adayı Hofer, seçim kampanyası sırasında Glock marka tabancasını yanında taşımış ve silah ruhsatı başvurularındaki artışın mülteci krizi karşısında doğal bir tepki olduğunu söylemişti. Hofer, "Neyin ne olacağının belli olmadığı zamanlarda insanlar kendilerini korumaya çalışıyor" demişti.

Bağımsız aday Alexander Van der Bellen, ikinci turda Hofer'in rakibi olacak. Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 22 Mayıs'ta gerçekleşecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Oya Aydoğan uyutuluyor

SONRAKİ HABER

'AB-Türkiye anlaşması iptal edilebilir' iddiasına yalanlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...