09 Mayıs 2016 13:44

Ameliyata alınan tutukluya Türk bayrağı yapıştırıldı iddiası

Erzurum'da ameliyat olan siyasi tutuklunun göğsüne ameliyat sırasında Türk bayrağı yapıştırıldığı, boyun kısmının jiletle kesildiği iddia edildi.

Paylaş

Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevinde bel fıtığı patlaması üzerine geçtiğimiz çarşamba günü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan siyasi mahpus Rızgan Turan’ın göğsüne ameliyat esnasında Türk bayrağı yapıştırıldığı, boyun kısmının  jiletle kesildiği iddia edildi.

İddiaya göre, Turan daha önce defalarca kez idareye başvurmasına rağmen tedavi edilmeyen bel fıtığının patlaması üzerine geçtiğimiz hafta çarşamba günü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ortopedi bölümüne getirilen Turan, ameliyata alınmadan önce bu bölümde çalışan sağlık çalışanlarının, “Adli misin, siyasi mi?” sorusuna, “Siyasiyim” yanıtını verdi.

Ardından ameliyata alınan Turan, narkozun etkisindeyken göğsüne Türk bayrağı yapıştırıldı. Narkozun etkisi geçmeye başladıktan sonra göğsüne Türk bayrağı yapıştırıldığını ve boynunda ameliyat yeri ile ilgili olmayan jilet izi olduğunu fark eden Turan, durumu avukatına bildirdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Turan’ın avukatı Seyhan Çiltepe, “Müvekkilim hastaneye kaldırıldığında hasta bakıcıların kendisine ‘siyasi tutsak mısın, adli mi?’  diye sorduğunu söyledi. Hastane personeline siyasi olduğunu söylemiş ve ameliyata alınmış. Müvekkilim narkozun etkisinden çıktığında göğsüne yapıştırmalı olan Türk bayrağı yapıştırıldığını ve ensesine ameliyat ile alakası olmayacak şekilde jilet atıldığını fark etmiş” dedi. Saldırının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydeden Çiltepe, “Tutsak olan bir insana böyle bir muamelenin yapılması ciddi bir sorundur, kabul edilemez” diye konuştu. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta bu kez Milletvekili İrmez'in evine baskın yapıldı

SONRAKİ HABER

MHP Düzce il yönetiminde kongre istifası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...