09 Mayıs 2016 13:29

Kürt Dil Bayramı etkinlikleri başlıyor

DTK Dil ve Eğitim Komisyonu, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı dolaysıyla yapacakları eylem ve etkinliklerin programını açıkladı.

Paylaş

DemokratikToplum Kongresi (DTK) Dil ve Eğitim Komisyonu, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı dolaysıyla yapacakları eylem ve etkinliklerin programını açıkladı. DTK Konferans Salonu’nda yapılan açıklamaya KURDÎ-DER ile DTK Dil ve Eğitim Komisyonu üyeleri katıldı. Yarın başlayacak etkinlikler kapsamında çocuklara yönelik Kurmancî ve Kirmançkî dersler, tiyatro gösterimleri, uçurtma uçurma ve resim çizme etkinlikleri yapılacak. 14 Mayıs saat 13.00’te de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ‘Kürt Dili ve Edebiyatı’ konulu panel ve 15 Mayıs saat 13.00’te Ali Erel Okulunda basın açıklaması ve yürüyüş düzenlenecek.

Açıklamada konuşan KURDÎ-DER Genel Sekreteri Nuri Erdoğan, Türkiye’nin yüzyıllık tarihinin, inkar, imha ve asimilasyon tarihi olduğunu belirterek, ana dilin bir halkın kimliği olduğunu ve dili yok sayılan bir halkın kimliğinin de yok sayıldığını söyledi. Erdoğan, “Kürt halkının ana dili üzerinde büyük bir inkar, imha ve asimile etme politikaları baskı ve şiddetle devam etmektedir. Kürt halkı kendi varlığı ile eş anlamlı gördüğü, binlerce yıllık bir mücadele ve emeğin sonucunda yarattığı ana dilini yaşatmak ve geliştirmek için büyük bir direniş yürütüyor. Toprağına ve ana diline sahip çıkıyor” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçisinden direnişteki belediye işçilerine destek

SONRAKİ HABER

Suriyeli mülteci kadın gümrük görevlileri tarafından vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa