09 Mayıs 2016 13:15

Dilan Sarıkaya 24. yaş gününde mezarı başında anıldı

Ailesi, yakınları ve Emek Partili yoldaşları, 10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Dilan Sarıkaya'yı doğum günü sebebiyle mezarında andı.

Paylaş

Ankara Garı katliamının 7. ayına denk gelen 10 Mayıs aynı zamanda katliamda hayatını kaybeden Dilan Sarıkaya’nın 24’üncü yaş günü.

Ailesi, yakınları ve Emek Partili yoldaşları, kuş yuvaları ve rengarenk çiçeklerle süslenen mezarı başında hem Dilan’ı hem de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

8  Mayıs Anneler Günü’nde yapılan anmada, barışı temsil eden beyaz balonlar uçurulurken, Dilan’ın arkadaşları ve yoldaşları anne Nesligül Sarıkaya’nın Anneler Günü’nü kutladı.  Aynı zamanda Hitler faşizmine  karşı zafer günü olan 8 Mayıs’ta gerçekleşen etkinlikte arkadaşları faşizme karşı Denizlerin ve Dilanların sosyalizm ve barış mücadelesini yükseltme sözü verdi.

Burada konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, 44 yıl önce Denizlerin idamına karar verenlerin  10 Ekim’de barış isteyenleri katledecek olan bombanın piminin çekilmesini sağlayan politikaların da sahipleri ve uygulayıcıları olduğunu vurguladı.

Anmada konuşan anne Nesligül Sarıkaya da, Dilan’ın kendisine hayata başka pencereden bakmayı, empati kurmayı öğrettiğini belirterek “Dilan telefonda konuşurken hep dostum diye hitap ederdi. Ben de dalga geçerdim. Üstünde durmadım ama çok zor günler geçirdim. Bugünlerde beni yalnız bırakmadınız. Hepiniz benim dostumsunuz. Kızımın dostları da benim evlatlarım. Ben yavrumla gurur duydum. İdealleri vardı. Hiç kimseyi düşüncesinden dolayı aşağılamazdı. Oturur konuşurdu. Ben evlatlarımla gurur duyuyorum” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2 ayda 65 kadına destek verildi

SONRAKİ HABER

Kamu emekçisinden direnişteki belediye işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...