09 Mayıs 2016 11:04

10 Ekim-DER'den dayanışma çağrısı

Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralıların kurduğu (10 Ekim-DER), katliam mağdurlarıyla dayanışma için çağrı yaptı.

Paylaş

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği,  Mülkiyeliler Birliği’nde yaptığı basın toplantısıyla dayanışma çağrısı yaptı. KESK, TTB, Halkevleri yöneticilerinin yanısıra EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile çok sayıda hukukçu katıldı. 

Dernek Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun “10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin kurulmasıyla birikte adalet arayışımız ve hukuk mücadelemiz dernek eliyle yürütülmekte. Katliamın üzerinden 7 ay geçti ancak geride kalan aileler ve yaralıların adalet umudunda bir nebze ilerleme olmadı, çünkü soruşturma dosyası halen gizlilik kararına istinaden bilinmezliklerle dolu” dedi. Coşgun, devletin  güvenlik konusundaki zafiyetleri raporlara yansımışken ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmamasının vehamet verici olduğunu söyledi.

HUKUK MÜCADELESİ DE PARAYLA

Coşgun, “Ankara'nın merkezinde barış isteyen on binlere yönelik eş zamanlı iki saldırıda, güpegündüz yok edilen hayatlara, geride kalan yararlılara ve ailelere; yani bize gelmeyecek/gelmeyen adaletin, artık bu topraklarda kimse için gelmeyeceği aşikar iken; gün dayanışma günüdür” dedi. Coşgun, “Geçen 7 ayda acınızı paylaşıyorum diyen herkesin şimdi derneğimizin gelişmesi ve dernek eliyle katliam aileleri ve yaralıların hukuk mücadelesinin devamlılığı açısından desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, “Bu vesile ile TBMM'de zarar gören aileler ve yaralılar hakkknda yasa tasarısı vermenin anlamlı olcağını bugün bu ortamda farkettim. Dernek ile örgütlü bir gücün olması en önemli kazancımızdır. Yan yana olacağız” dedi.

Emek Partisi GYK Üyesi Şükran Doğan, “Bir katliamdan sonra Türkiye'de ilk defa bir dernek kuruldu. Hukuk mücadelesi de ne yazık ki bu ülkede parayla. Bu yüzden tüm emek ve demokrasi güçlerini katkı sunmaya be kliyoruz” diye konuştu. 

Hesap Numarası/ Vakıfbank Ankara Adliye Şubesi-IBAN: TR19 0001 5001 5800 7304 5840 18
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AÜ'de polis terörünün faturası akademisyenlere kesildi

SONRAKİ HABER

İşkence odası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa