09 Mayıs 2016 00:55

Antalya Belediyesi'nde, isimsiz ihbarla memuriyetten attılar

Antalya Büyükşehir Belediyesinde görevli Tüm Bel-Sen Üyesi Mehmet Zengül, isimsiz gelen bir ihbarla memuriyetten el çektirildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesinde görevli Tüm Bel-Sen Üyesi Mehmet Zengül, isimsiz gelen bir ihbarla memuriyetten el çektirildi. Devlet memuru olabileceğine ilişkin mahkeme kararına karşın geçmiş yıllarda aldığı cezanın gerekçe yapıldığını dile getiren Zengül, hukuksuz karara karşı dava açacağını bildirdi. 

Bir süre önce Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, isimsiz bir ihbar mektubu ile memuriyetten atılmıştı. Karakurt’un ardından bir hukuksiz işleme daha imza atan Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu kez belediyede memur olarak çalışan sendika üyesi Mehmet Zengül’ü hedefe koydu. 

Uzun süredir ilan ve reklam şubesinde görev yapan Mehmet Zengül 1992 yılında öğretmen olarak görev yaptığı dönemde Kayseri DGM tarafından 6 Haziran 1992 tarihinde TDKP’ye üye olmaktan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet Zengül hakkında 14 Temmuz 2005 tarihinde, hakkında yasaklanmış haklarının kaldırıldığına hükmederek  devlet memuru olmasının önünü açan bir karar vermiştir. 22 Mart 2013 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesinde memur olarak işe başlayan ve bu tarihe kadar memuriyetini sürdüren Zengül, hakkında yapılan isimsiz bir ihbar sonucu 5 Mayıs 2016 tarihli bir yazı ile memuriyetten atıldı. 

Tüm Bel-Sen üyesi Mehmet Zengül bu yapılan işlemin hukuksuz olduğunu, elinde devlet memuru olmasının engel teşkil etmediğini ve tüm haklarının kendisine iade edildiğini bildiren mahkeme kararı olduğunu söyledi. Zengül şöyle devam etti: “Belediye Başkanı Menderes Türel kanunsuz ve hukuksuz bir işleme daha imza atmıştır. Ben tüm hukuk yollarını deneyerek işe iade edilmem için dava açacak ve bu yapılan hukuksuz işleme karşı çıkacağım” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kilisliler öfkeli: İşte girdik savaşa, ne oldu şimdi?

SONRAKİ HABER

Erdoğan dikta rejimine ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...