08 Mayıs 2016 15:23

İzmir’de Denizler için anma etkinliği

İzmir'de Denizlerle ilgili etkinlikte bir araya gelen yüzlerce insan Denizlere verdikleri sözü hatırlatarak, mücadelelerini taşıma sözü verdi.

Paylaş

İzmir'de Denizlerle ilgili düzenlenen etkinlikte bir araya gelen yüzlerce insan Denizlere verdikleri sözü hatırlatarak, onların mücadelesini fabrikalara, işyerlerine, mahallelere, okullara taşımaya devam edeceklerini belirttiler.

Türkiye Gençlik Hareketi'nin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin yıl dönümünde ülke genelinde etkinlik devam ediyor. Önceki gün yüzlerce gençle yürüyüş yapan İzmir Emek Gençliği dün akşam da bir etkinlik düzenledi. İnciraltı Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirilen etkinlikte "Denzilerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında" , "Yaşasın tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye mücadelesi" , "Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için işçi sınıfının yolundayız" yazılı pankartlar asıldı. 

Etkinlikte Emek Gençliği adına konuşan Yunus Alpergün, Denizlere verdikleri sözü hatırlamak ve Denizleri öldürdüklerini sananlara karşı cevap vermek için bir araya geldiklerini belirterek "68 Gençlik Hareketinin o dönemde 6. Filo'yu Dolmabahçe'de antiemperyalist ruhla denize dökmesi nin anlamı neyse bugün de NATO’nun Ortadoğu halklarını kıskacı altına alan politikalarana karşı çıkmak, ülkemizde süren çatışmalara ve devlet  terörüne karşı çıkmanın anlamı odur" dedi. Alpergün, barış talebine silahla cevap verildiği bir dönemde , 68 Kuşağının ve Denizlerin mücadelesi için binlerin toplanmış olmasının geleceğe aydınlık bakmak için bir umut olduğunu dile getirdi.

'DENİZ OLUP, SOKAKLARA TAŞIP ALACAĞIZ'

68'de Denizlerin mücadele ettiği, bugün de karşısına dikildikleri sistemin varlıklarını ve geleceklerini tehdit ettiğini ifade eden Alpergün şunları söyledi "Bugün genç olmak, kendi talepleri için mücadele  ederken, bugün herkesin tarih olduğunu iddaa ettiği, artık eski görevini yitirdiği söylenen ama hala degişmeyen sistemin çarklılarını kırabilecek yegane sınıfın yanında yer alıp, geleceğini iśçi sınıfının kurtuluşunda görmektir. Tek adam- tek parti diktatörlüğü kurma hayalinde olanlar ve ‘Patronun kölesi, Devletin Kulu’ rolünü  reddenlerin taleplerini anında gazla, copla saldırarak bertaraf etmeye çalışanlar bilmelidir ki, bizler kurduğunuz tüm baskılara ve televizyonlarınızın sokağa çıkmamayı telkin etmesine karşı taleplerimizi, Deniz olup, sokaklara taşıp alacağız. Buradan bir kez daha söylüyoruz onların boynuna geçen idam ipini bu düzenin boynuna geçirinceye dek mücadelemiz devam edecek" dedi.

'DENİZLERİN MÜCADELESİNİ FABRİKALARA TAŞIDIK'

Etkinlikte konuşan Direnişteki Dostcam işçisi Binali Yıldırım, Denizlerin mirasına sahip çıkmak için işyerlerinde bir araya geldiklerini ifade ederek "Denizler bize mücadelenin nasıl olması gerektiğini gösterdi. Denizlerin ülkesine sahip çıktığı gibi bizler de işimize ekmeğimize ve özgürlüğümüze sahip çıktık. 68 önderlerinin mücadele ışığını fabrikalara, mahalllelere, okullara taşımak boynumuzun borcudur. Halkların birbirine kırdırılmaya çalışıldığı ve insan yaşamının hiçe sayıldığı bir dönemde, halkların kardeşliğini, insanca yaşamı ve ülkenin bağımsızlığını savunmak Denizlerden görevdir bize" dedi.  

Etkinlik Yel Değirmeni müzik grubu ve Grup Abdal'ın müzikleriyle son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

6 Mayıs’tan bugüne her işçi direnişinde Denizler yaşıyor!

SONRAKİ HABER

İHD Diyarbakır Şubesi yeni yönetimini belirledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa