08 Mayıs 2016 14:57

Denizler Adana'da anıldı

Emek Partisi ve Emek Gençliği Adana'da düzenledikleri programla 44 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı.

Paylaş

Anmada konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Denizleri geçmişte kalan değerler olarak değil bugünü de temsil eden değerler olarak aldıklarını belirterek: “Demokrasi ve sosyalizm mücadelesini Denizlerden devraldık. Bugün tek adam diktatörlüğünü kurulmak istenmesine karşı mücadele Denizlerin mücadelesini sürdürmektir” dedi. Denizlerin sisteme kafa tutarken diğer taraftan halkın iktidarı, işçi sınıfının kuruluşu için arayış içerisine olduklarını ifade eden Gürkan, "Onları güncel taleplerle anarken diğer taraftan da bu kurtuluş mücadelesini aramak bulmak zorundayız" diye konuştu.

‘DEMOKRASI VE SOSYALİZM MÜCADELESİNİ DENİZLERDEN DEVRALDIK’

Denizlerin idam sehpasında söyledikleri son sözlerin bugünün de mücadelenin temelini oluşturduğunu dile getiren Gürkan, "Her işçi direnişinde, madenci yürüyüşünde, 98 kalkışması, metal fırtınasında denizlerin izi vardır. Sadece işçi mücadelesi değil Kürt halkının demorakrasi mücadelesi, kadınların eşitlik mücadelesi de onların mücadelesinin devamıdır" dedi. Denizlerin toplumsal mücadele tarihinde karanlık evrelerinin her zaman ateş böcekleri olduğunu ifade eden Gürkan "Bu ateş böceklerimiz bir taraftan özgürlük ve demokrasi için mücadele eden İşçiler, kadınlar, gençler diğer taraftan emek demokrasi mücadelesi ile birleşen barış isteyen aydınlardır" dedi. Esas kurtuluş mücadelesinin devrim ve sosyalizm mücadelesi olduğunu ifade eden Gürkan, "Tek adam diktatörlüğünün rejimi yeniden inşa ettiği bir süreçte dokunulmazlık HDP'de öte bir anlam taşımaktadır. Demokrasi mücadelesinin parçasıdır" diye konuştu.

'DENİZLERİN MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR' 

Emek Gençliği adına konuşan Kardelen Hasret Kaygusuz, Deniz Yusuf ve Hüseyin'in bedenlerini yok etmeye çalışanların çürümeye ve yıkılmaya devam ederken kendilerinin bugün Türkiye'de ve dünyada gençliğin sınıf mücadelesinin en önünde saf tuttuğunu söyledi.

Bunun en canlı örneklerinin günümüzde de yaşandığını ifade eden Kaygusuz, " Fransa'da gençlerin, işçilere yönelik saldırılara karşı yaptığı eylemler, boykotar, Tunus'a gençlerin kendilerine dayatılan işsizliğe karşı iş ekmek onur şiarıyla sokaklara çıkması, ülkemizde gezi ve metal direnişi bize bunu denizlerin mücadelesinin her alanda devam ettiğini gösteriyor"dedi. Gençliğe düşen görevin işçi sınıfına bağlanarak tüm halkların özgürce yaşayacağı sömürüsü baskısı barış içerisinde bir coğrafya ve yaşanılabilir bir dünya için denizlerin 44 yıl önce devrettiği mücadele bayrağını yükseltmek olduğunu vurguladı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da kalıp ustası merdiven boşluğuna düşüp öldü

SONRAKİ HABER

68 gençlik önderlerinin mücadelesi Elazığ’da konuşuldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...