08 Mayıs 2016 11:47

Suudi Arabistan’da kabine değişikliği

Suudi Arabistan Kralı Selman, hükümette bazı bakanlıkları yeniden yapılandırdı ve revizyona gitti. En önemli değişiklik petrol bakanlığında.

Paylaş

Suudi Arabistan Kralı Selman, hükümette bazı bakanlıkları yeniden yapılandırdı ve revizyona gitti. Devlet televizyonunun haberine göre; petrol, su, ulaştırma, ticaret, sosyal işler, sağlık, hac ve umre bakanlarının görev yerleri değiştirildi. Petrol Bakanlığı lağvedilerek Enerji, Sanayi ve Madenler Bakanlığı kuruldu. Su işleri ise Tarım Bakanlığı'na bağlandı.

Kral Selman tarafından yayınlanan kararnamede, Petrol Bakanı Naimi’nin yerine Aramco Yönetim Kurulu Başkanı Halid el Fellah’ın getirildiği belirtildi. Ayrıca Suudi Arabistan Petrol Bakanlığı’nın ismi, Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanlığı olarak değiştirildi.

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan Suudi Arabistan, 25 Nisan’da petrole olan bağımlılığı azaltmaya yönelik reformları içeren 2030 vizyonunu açıklamıştı Plan kapsamında ulusal petrol şirketi Aramco’nun yüzde 5’ten azının halka arzı da planlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da polise saldırı: 8 ölü

SONRAKİ HABER

Avrupa’da sınır gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...