08 Mayıs 2016 11:19

Anneler Günü’nde çocuklarına çiçek götürdüler

Barış Anneleri, Anneler Günü’nde çocuklarına çiçek götürdü. Anneler bu yıl da evlat diye mezar taşlarını kucakladı.

Paylaş

Yıllardır devlet politikaları sonucu savaşın eksik olmadığı Bölgede evlatlarını yitiren Barış Anneleri, Anneler Günü’nde çocuklarına çiçek götürdü. Anneler bu yıl da evlat diye mezar taşlarını kucakladı.

AKP hükümetinin yıkım ve savaş politikaları yüzünden her gün çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği bölgede Barış Anneleri, Anneler Günü’nde Van Yenimahalle Şehitliği’nde çocuklarını ziyaret etti. Barış Annesi Muhsine Yılmaz, çocuklarının kendilerinden hep barış için emek vermelerini istediklerini söyleyerek, “Çocuklarımız ölürken bile biz hep barış istedik” dedi. Başının dik olduğunu ifade eden Yılmaz, “Pişmanlığımız yok onların bize açtığı yolda devam edeceğiz mücadelelerini sürdüreceğiz” dedi.

‘HER MEZARDA BİR ANNENİN CANI YATIYOR’

Anneler Gününde yüreği yanan anneler olarak savaşın artık son bulmasını istediklerini belirten Cahide Ölmez, “Yüreklerimiz yandı daha kaç ananın yüreği yanacak” diye sordu. Yıllardır barış için bedel ödeyerek mücadele ettiklerini belirten Ölmez, “Barış olsun ki analar evlatlarından ayrı düşmesin. Anneler mezar mezar dolaşıyorlar her mezarda bir annenin canı yatıyor” dedi.

Anneler Günü'nde annelere hediyeler verildiğini söyleyen Zekiye Kaya, “Ancak AKP hükümeti annelere evlatlarının cenazelerini verdi. Biz yıllardır evlat diye barışın elini tuttuk. Her gün cenazeler geliyor. Devlet yıllardır barış diyen insanları anlamadı” dedi.

Kaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın saray ve koltuk için Kürt halkını feda ettiğini belirterek, “Buradan bütün halklara sesleniyoruz. Artık sessiz kalmayın sessizlik ölüm getirir kölelik getirir” dedi.

‘ESKİDEN ÇOCUKLARIMIZ BİZE ÇİÇEK GETİRİRDİ’

Cizre’de, Silopi’de, Sur’da ve Yüksekova’da binlerce çocuğun katledildiğine dikkat çeken Kaya, “Eskiden çocuklarımız bize çiçek getirirdi. Bugün biz çocuklarımıza çiçek getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Barış Annesi 70 yaşındaki Xeme Akdoğan da Anneler Günü’ndeki dileğinin annelerin yüreğindeki acının dinmesi olduğunu söyleyerek, “Tayyip Erdoğan’ın yüreği yanmamış yüreği yansaydı bizi anlardı” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çocuğunun kemiklerini arıyor

SONRAKİ HABER

Kanada’daki yangın durdurulamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...