27 Nisan 2012 14:55

Depremzedeler talepleriyle 1 Mayıs’ta olacak

Van’da 1 Mayıs hazırlıkları hız kazandı. Depremzedeler yaşadıkları sorunları 1 Mayıs alanında dile getirecek.KESK Van Şubeler Platformu tarafından yapılan miting başvurusu Valilik tarafından kabul edildi. Belediye Garajı’nda yapılacak olan mitinge Emek Partisi (EMEP) Van İl örgütü, Sanat Sokağı’nda kurduğu stant ve dağıttıkları bi

Depremzedeler talepleriyle 1 Mayıs’ta olacak
Paylaş

KESK Van Şubeler Platformu tarafından yapılan miting başvurusu Valilik tarafından kabul edildi. Belediye Garajı’nda yapılacak olan mitinge Emek Partisi (EMEP) Van İl örgütü, Sanat Sokağı’nda kurduğu stant ve dağıttıkları bildiriler ile Vanlıları 1 Mayıs’a çağırıyor. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van il örgütü ise mahallelerde halkın Newroz coşkusunu 1 Mayıs’a taşıması için çalışmalarını sürdürüyor.

EMEP Van İl Örgütü, depremle birlikte büyük acılar yaşayan Van halkını gelen 6 aylık toplu elektrik faturalarının yanı sıra doğalgaz, benzin ve elektrik başta olmak üzere yapılan zamların geri çekilmesi için 1 Mayıs’ta işçi ve emekçilerle birlikte Sanat Sokağı’nda toplanarak miting alanına yürümeye çağırıyor. Deprem zamanında hükümetin yardım elini uzatmadığını ve Vanlıların kışın ortasında aylarca çadırlarda yaşamasına seyirci kaldığını belirten EMEP Van İl yöneticisi Hayrettin Alan, depremin halkın kaderi gibi gösterilmeye çalışıldığını ve halkın hâlâ sorunlarla iç içe yaşamaya zorlandığını söyledi. Depremzedelerin en önemli talebinin barınma olacağını anlatan Alan, bunun yanı sıra yıllardır süren ulusal baskıya karşı Newroz’da halkın göstermiş olduğu kararlılığın 1 Mayıs’ta da devam edeceğini ifade etti.

NEWROZ’UN COŞKUSUYLA 1 MAYIS’A

Newroz’da yapılan onca engellemelere rağmen coşkulu kutlamaların yapıldığını belirten BDP Van İl yöneticisi Halis Çakır ise “BDP olarak rengimizle, gücümüzle 1 Mayıs’a katılacağız” dedi. Mahallelerde dağıtılan bildiriler ile 1 Mayıs’a halkı çağırmaya devam ettiklerini belirten Çakır, Newroz’un coşkusunu 1 Mayıs’a taşıyacaklarını söyledi.

BES Şube Başkanı ve KESK dönem sözcüsü Mehmet Aydemir ise işyerlerinden 1 Mayıs’a emekçilerin katılımını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Aydemir,  bu yıl depremden dolayı evsiz bırakılan ve fazla çalıştırılan öğretmenleri, memurları ve işçileri talepleri için 1 Mayıs alanına çağırdıklarını söyledi. 1 Mayıs’a emekçilerin insanca yaşam, güvence başta olmak üzere toplumsal barış, Kürt sorununun demokratik çözümü talepleri ile alanlarda olacağına dikkat çeken Aydemir, mitinge DİSK’in de katılacağını ve Ferhat Tunç’un da konser vereceğini belirtti.

YAŞAM ZORLAŞTI

Depremzede işçilerden Mahsun Babal ise insanın özgür eşit haklarda sosyal statüden uzak yaşamasına karşı yıllardır mücadele verildiğini söyledi. Mücadelede etkin yer alan ve sınıfsal ayrımcılığa en çok maruz kalan işçilerin Van’da yaşanan depremle birlikte yaşam şartlarının zorlaştığını ifade eden Babal, bu durum karşısında 1 Mayıs’ta insanca bir yaşam için mitinge katılacağını söyledi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hugo Boss’a stant açtırdı öğrenciye saldırdı

SONRAKİ HABER

Çiğli Organize’de ilk 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa