08 Mayıs 2016 10:15

Denizler Urfa’da anıldı

Devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 44. yılında Urfa'da yapılan etkinlikle anıldı.

Paylaş

Devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 44. yılında Urfa'da yapılan etkinlikle anıldı.

Emek Partisi Urfa il örgütü tarafından Eğitim Sen binasında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Başkanı Ziya İnce, Denizlerin mücadelesinin devam ettiğini belirterek, “Onları asanlar tarihteki karanlık yerlerini alırken Denizler mücadeleleri ile bize ışık oldular” dedi.

Emek Partisi MYK üyesi Mehmet Türkmen ise ‘68 kuşağından günümüze Denizlerin taleplerinin güncelliğini koruduğunu söyledi. AKP’nin tek adam diktatörlüğüne ilişkin politikalarının her gün yeni sömürü ve katliamlara yol açtığını belirten Türkmen, “Eğer Türk ve Kürt işçi ve emekçilerinin birliği sağlanamazsa kazanım olarak nitelenen çok küçük haklar bile sermaye sınıfının temsilcisi AKP tarafından gasbedilecek” dedi. Türkmen, “Kürdistan’da yapılan katliamlara sessiz kalarak AKP’ye muhalif olmanın mümkün olmadığını, CHP gibi kendini halkçı gören partinin bu temelde dokunulmazlıklar konusunda AKP ile birleştiğini” söyledi. Etkinlikte Can Dündar’ın hazırladığı ‘Delikanlım iyi bak yıldızlara’ adlı belgesel gösterildi. (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da '68'den bugüne sosyalizm mücadelesi' konuşuldu

SONRAKİ HABER

Demirtaş şampiyonla toplantıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa