08 Mayıs 2016 09:18

Yuvadan düşen sincap yavrusu tedaviye alındı

Kayseri'de bir evin bahçesindeki ağaçtan bahçeye düşen ve kedilerin saldırısına uğrayan sincap yavrusu tedaviye alındı.

Paylaş

Kayseri'de bir evin bahçesindeki ağaçtan bahçeye düşen ve kedilerin saldırısına uğrayan 3 günlük sincap yavrusu, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veterinerlik Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Melikgazi ilçesi Bağlar Mevkii'nde bir evin bahçesindeki ağaçta yuvası bulunan sincap, 3 gün önce yavru dünyaya getirdi. Annesinin yuvada olmadığı bir sırada yavru sincap yere düştü. Kedilerin zarar vermeye çalıştığı yavru sincabı Nihan Kaya, kurtardı ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veterinerlik Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Ağzı ve bacaklarında kesilerin bulunduğu sincap yavrusu Veteriner Hekim tarafından muayene edilerek tedavi altına alındı.

Nihan Kaya, şöyle dedi:

"Bahçede, kediler ağaçtan düşmüş sincap yavrusu ile oynuyorlardı, biz de kedilerin önünden aldık ve annesine vermeye çalıştık. Ancak anne sincap, kedilerden ve bizden çekindiği için yavrusunun yanına gelmedi. Ben, kedi ve köpek besliyorum ancak böyle bir şey ilk defa oldu. Yavru sincabı alıp Veterinerlik Fakültesi'ne getirdim. İçim rahat şimdi. Sincap yavrusunun burada tedavisi yapılacak ve kendi başına idare edebilir hale gelince de doğaya bırakılacak.''

ERÜ Veterinerlik Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Ali Cesur Onmaz ise şöyle dedi:

"Bu hastamızın şikayeti birazcık daha hafif ama hikâyesi çok ağır. Sincap yavrusu, ağaçtan düşüp kedilerin saldırısına maruz kalınca burun bölgesinde koltuk altı ve kuyruk bölgesinde yüzeysel hafif yaralar var. Yaralardan bir tanesi derin ancak dikiş atmaya gerek duymadık. Bu şekilde hayatını devam ettirebilecek. Ancak yavrumuz çok küçük olduğu için daha gözleri de açılmamış. Beslenmesini doğru bir şekilde yaptığımızda ve bu yaralar da iyileştiği zaman doğaya rahatlıkla salınabilir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çevre muhabirleri, çevre gazeteciliğini konuştu

SONRAKİ HABER

Mirzabeyoğlu hakkındaki beraat kararının gerekçesi açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...