27 Nisan 2012 13:17

Ekvador hükümeti AKP’yi aratmıyor

EKVADOR’da devletin düzenini bozdukları gerekçesiyle 3 Martta göz altına alınanların evlerine baskın düzenlendi.Devlet güvenliğini tehdit suçlamasıyla 3 Martta gözaltına alınan 10 kişinin Quito kentinin Luluncoto semtindeki ailelerinin evlerine 2 gün önce sabaha baskın düzenlendi.Victor Hugo Vinueza’nın evine

Ekvador hükümeti AKP’yi aratmıyor
Paylaş

EKVADOR’da devletin düzenini bozdukları gerekçesiyle 3 Martta göz altına alınanların evlerine baskın düzenlendi.
Devlet güvenliğini tehdit suçlamasıyla 3 Martta gözaltına alınan 10 kişinin Quito kentinin Luluncoto semtindeki ailelerinin evlerine 2 gün önce sabaha baskın düzenlendi.

Victor Hugo Vinueza’nın evine yapılan ve 4.5 yaşındaki bir çocuğu korkudan dehşete düşüren, oldukça yaşlı bir kadını şoka sokan baskın, Pincha 10.Ceza Güvenlik hakiminin emriyle gerçekleştirildi.

Vinueza’nın kardeşi Ramiro, “Bu açık bir insan hakları ve demokratik özgürlükler ihlalidir. Üniformalı 20 civarında Özel Harekat Timi görevlisi, Vinueza’nın gözaltına alınmasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen, bunca süre sonra bir kanıt bulmak umuduyla kardeşimin evini alt üst ediyor. Bir çocuğun 1 Mayısla ilgili yazdığı ev ödevinde ve iletişim öğrencisi Vanesa Vinueza’nın babasının davasıyla çıkan haberler üzerine yaptığı mesaj analizinde suç unsuru aramak oldukça saçma bir olay. Daha da saçması, yüksek düzey tehlike içeren bir materyal olduğu düşünülerek “İskoçya’nın Son Kralı” (2006 yılında Oscar ödülü almış) isimli filme de el koydular” dedi.

Yine, üniformalılar üniversite öğrencisinin Che Guevara’nın fotoğrafıyla yan yana duran vesikalık fotoğrafı, bilgisayarı ve 20.yy tarihi üzerine bir ansiklopediyi de götürdüler.

AİLELERE GÖZ DAĞI VERME ÇABASI

Ayrıca aileler, Çarşamba sabahı, bir polis arabasından inen ve Milli Eğitim Bakanlığı rozeti takan sivil giyimli bir şahsın insanlara, bölgede kaç öğrenci bulunduğunu sorduğunu bildirdiler. “Bütün bunları bizi korkutmak ve gözaltına aldıkları tanıdıklarımızın, ailelerimizin peşine düşmemizi engellemek için yapıyorlarsa yanılıyorlar. Bunu başaramayacaklar” diyen Ramiro Vinueza, “Ülkede resmi güçlerinkinden farklı olan düşünceler takip altında. Dun, Silahlı Kuvvetlerce bir açıklama yapıldı ‘vatandaşın güvenliğini sağlamak için savaşılacak’ diye. Ülkede giderek daha çok yurttaşı kontrol altına alacak bir polis teşkilatı yaratılıyor” ifadesini kullandı. (QUİTO)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak 'KCK' davasında 2 tahliye

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de ortak mücadele için ortak miting

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...