07 Mayıs 2016 14:15

Erdoğan yine ölü yarıştırdı

Malatya'da konuşan Erdoğan, 'Şehitlerimiz var ama binlerce teröristi de çukurlara gömdük' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki toplu açılış töreninde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi önündeki Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Çevre ve Şehirçilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da katıldı.

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anarak, "İsmi adeta Malatya ile özdeşleşen Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesine çok büyük katkılar sağlamış Turgut Özal'ı da rahmetle yad ediyorum" dedi.

Kürt illerinde devam ettirilen abluka ve operasyonlarda yaşamını yitiren 13 Malatyalı asker ve polisin isimlerini sayan Erdoğan, "Malatya her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ülkesine ve milletine sahip çıkma konusunda en önlerde yer alıyor. Geçtiğimiz temmuz ayından bu yana devam eden terör operasyonlarında Malatya'mız 13 şehit verdi. Malatya'nın yetiştirdiği bu 13 kahraman tıpkı ecdadlarının Malazgirt'te, Çanakkale'de İstanbul'un fethinde yaptığı gibi vatanlarına uğruna hayatlarını kaybettiler. Şehit oldular. Malatya'nın kahraman evlatları içinden geçtiğimiz bu zor günlerde de Şehitler Tepesi'ni boş bırakmadı. Rabbim bölgede görev yapan askerlerimizin, polislerimizin, korucularımızın tamamını muhafaza etsin. Malatya teröre karşı en net, en sert tepkiyi veren şehirlerimizin başında geliyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bunun en büyük ispatıdır. Malatya, tarihine, kültürüne, medeniyetine saldıranlar karşısında ortaya koyduğu o vakur duruşla gerçekten de eşi bulunmaz bir şehir olduğunu gösterdi" dedi.

Erdoğan, "Çukur siyasetiyle Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat biz; kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. Şunu unutmayın. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor size. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, arkamda ülkemizin tamamının özellikle de Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum. Ve yine biliyorum ki herkes sussa Malatyalı susmaz. Herkes ümidini kaybetse Malatyalı kaybetmez. Herkes teslim olsa Malatyalı teslim olmaz. Çünkü Malatyalı mücadele insanıdır" diye konuştu.

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" diyen Erdoğan, "4 sütun üzerinde yükselen bir Türkiye. Eğer bunlardan biri sallanırsa inanın bana bizi bu topraklarda bir gün dahi yaşatmazlar. 79 milyonla biz tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar. Bizi bölemeyecekler. Bizi ayırmak, bölmek isteyenler bunun bedelini Temmuz'dan bu yana ödedikleri gibi kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecekler" dedi.

'BİNLERCE TERÖRİSTİ O ÇUKURLARA GÖMDÜK'

Erdoğan, "Tek bayrak, bayrağımıza eş bayrak yok. Şehitlerimiz var, ama bilesiniz ki şu anda binlerce de teröristi Allah'ın izniyle onları o çukurlara gömdük. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatan topraklarında operasyon yapılamaz. Boşuna heveslenmesinler. Bu vatan toprakları Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır. Burada operasyon yok" dedi.

Erdoğan, vize muafiyeti konusunda Türkiye'nin eksik kalan 5 şarttan yerine getirmesi gereken ve Avrupa Birliği'nin (AB) talep ettiği terör tanımına yönelik koşula ilişkin, "Vize konusunda Türkiye'ye terörle mücadele konusunda, Terörle Mücadele Yasası'nı değiştirin diyenler; önce Avrupa Parlamentosu'nun kapısında, yanında terörist çadırını açanların o çadırlarını kaldırsınlar" dedi.

Suriye'ye de değinen Erdoğan, "600 bin kişi Terörist Esed tarafından öldürüldü" ifadesini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Denizlerin mücadelesi Dersim'de konuşuldu

SONRAKİ HABER

Bayern Münih, üst üste 4. kez şampiyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...