07 Mayıs 2016 13:42

Dersim'de EMEP üyeleri taciz edildi, afişleri söküldü

Dersim'de 6 Mayıs afişleri asan Emek Gençliği üyeleri taciz edildi. Ertesi gün ise afişler polislerce söküldü.

Paylaş

Dersim’de Moğultay ve Atatürk Mahallelerinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin yıl dönümü sebebiyle afiş yapan Emek Gençliği üyeleri polislerce taciz edildi. Tacizin ertesi günü ise afişler polislerce söküldü.

Gazetemize bilgi veren Emek Gençliği İl Gençlik Örgütü, Moğultay Mahallesinde afiş yapan arkadaşlarının yanlarına gelen zırhlı askeri aracın afiş boyunca yanlarında durarak, üstündeki silahı arkadaşlarına doğrulttuğunu belirtti. Sonrasında araç kapısını açarak fotoğraf çeken polislerin daha sonra uzaklaştığı bildirildi.

Aynı gün Atatürk Mahalesinde de ellerinde kova ve fırça bulunan Emek Gençliği üyesi arkadaşlarının afiş sonrasında önlerinin kesilerek durdurulduğu ve sorulan sorulardan sonra ise takip edildikleri belirtildi.

Kafeye giren gençler, kafeden çıktıktan sonra eve giderken, beş zırhlı araç ve bir Ranger sivil polis aracı ile önleri kesilerek kimlik kontrolüne tabi tutuldu. Ardından afiş yapmaya devam ettikleri takdirde para cezası keseceklerini söyleyen polisler, gençleri serbest bıraktı.

Olayların yaşandığı günün ertesi gecesi ise Denizleri anma etkinliği için asılan afişlerin tümünün polislerce söküldüğü görüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Emek Gençliği, “Baskılara boyun eğmeyeceğiz. 44 yıl önce Denizleri idam sephasına gönderen cellatlar, Eşit ve özgür bir dünya için, Devrim ve Sosyalizm yolunda mücadele eden gençlerin en önündekileri katledince bu mücadeleyi bitirebileceklerini, geride kalanların korkuya kapılıp geri çekileceklerini düşündüler. Ama düşündükleri gibi olmadı! Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in isimleri nesillerdir doğan çocuklara madalya oluyor... 44 yıldır onların verdiği onurlu mücadelenin bayrağı eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin ellerinde yükseldi, yükseliyor ve yükselmeye devam edecek. Dün nasıl başaramadılarsa bugün de bu baskı ve zulüm politikası sökmeyecek” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Küçük Muharrem'in adı sağlık merkezine verildi

SONRAKİ HABER

Denizler Diyarbakır’da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...