07 Mayıs 2016 13:11

Uçan Süpürge ödül töreninde barış vurgusu

19.'su düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde ödül töreni gerçekleştirildi.

Paylaş

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında verilen ödüller, Ankara Devlet Opera Sahnesinde gerçekleşen açılış töreninde sahiplerine sunuldu. Törende savaş politikaları, şiddet, ayrımcılık kınandı. İdam edilişlerinin yıldönümüne denk gelen törende Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan da anıldı.

Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler'in sunduğu törende, festivalin “Sevgi neydi” temasına sık sık vurgu yapılırken, “Tekleştiren değil çoğaltan, ayrıştıran değil birleştiren sevgi istiyoruz. Yaşadığımız acıların gücüyle birlikte gülmek gerek” denildi. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, “savaşlarda evlerinden edilmiş, hayatını kaybetmiş, tacize- tecavüze uğramış, şiddeti doğuran politikaların mağduru olmuş ve her şeye rağmen mücadele etmeyi hiç bırakmayan hayatı yeniden üreten kadınlara” adandı.

Elvan Eker'in, Biletçi Ayla Hanım tiyatro performansıyla devam eden törende Melis Danişment şarkılarıyla yer aldı. The Company Musical Topluluğu müzikal dinletisi ve Şirincan Çakıroğlu da stand-up gösterisi ile eşlik etti.

Ardından Bilge Olgaç Başarı Ödülleri görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tülay Bursa ve yönetmen Bingöl Elmas’a sunuldu. Meryem Yavuz, “Kadınların mücadelesini ve kazanımlarını görünür kılmak bu sefer benimle oldu” dedi.

Tülay Bursa’ya ödülünü veren sanatçı Nur Sürer  “Bugün 6 Mayıs; Deniz Gezmiş, Yusuf  Aslan, Hüseyin İnan'ı asla unutmayacağız” dedi.

Yönetmen Bingöl Elmas ise, “Şehirlerimizin bombalandığı, hak arayanların hapishanelere atıldığı dönemde ödülümü barış mücadelesi adına alıyorum” diye konuştu.

Diyarbakır HDP mitinginde yaşanan bombalı saldırı sonucunda iki bacağını kaybeden kısa film yönetmeni Lisa Çalan ise tema ödülünü aldı. Çalan,“Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamında hayatını kaybeden ve o travmayı yaşayanlar adına ödülümü alıyorum” dedi.

Onur ödülünü alan Selda Alkor ise, “Aldığım bu ödül sanat hayatımın tümünü kapsıyor. İlk oyunumu aldığım sahnede şu an başarı ödülünü alıyorum. Bu benim için çok değerli” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD: Yine gazetecilik cezalandırıldı

SONRAKİ HABER

Tuzla'da bir işçi devrilen fabrika kapısının altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...