07 Mayıs 2016 12:08

ÇGD: Yine gazetecilik cezalandırıldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu, Can Dündar ve Erdem Gül’e verilen ceza ve Dündar’a yönelik silahlı saldırıya tepki gösterdi.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu, Can Dündar ve Erdem Gül’e verilen ceza ve Dündar’a yönelik silahlı saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada, “Dünkü duruşmasında yine gazetecilik cezalandırıldı. Mahkemenin cezalandırması yetmedi arkadaşlarımızın şahsında gazetecilik kurşunlandı” denildi.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Ülkeyi yönetenlerin sadece haber yazan meslektaşlarımıza, ‘bunu yanınıza bırakmam, bunun hesabını sorarım’ diyen bir anlayışa sahip olması ciddi bir demokrasi sorunudur. Bu anlayışın egemen olduğu bir ülkede gazetecileri cezaevine atmak isteyen yargıçlar da bol olur. Bu yetmez, gazeteciyi kurşunlayan silahlı militanlar, caniler, meczuplar da eksik olmaz.

Türkiye’de basının özgür olduğunu söyleyen en tepedeki yöneticiler, bu cezalanın ve suikast girişiminin azmettiricileridir. Ve bu hukuksuz mahkûmiyet kararını verenler ile gazetecilere kurşun sıkanlar, biz gazetecilerin gözünde, ‘düşünce ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğüne düşman müebbetlik sanıklar’dır.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizler Yenimahalle’de anıldı

SONRAKİ HABER

Uçan Süpürge ödül töreninde barış vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...