07 Mayıs 2016 11:12

HDP'li Botan: Erdoğan da Çiller gibi tarihe gömülecek

Partilerine yönelik saldırıları değerlendiren HDP Van Milletvekili Botan, 'HDP yüzlerindeki maskeyi düşürdüğü için AKP bu kadar tutuşuyor' dedi.

Paylaş

Dokunulmazlıkların kaldırılması girişimlerini değerlendiren HDP Wan Milletvekili Lezgîn Botan, HDP'nin yürüttüğü demokrasi mücadelesine işaret ederek "HDP yüzlerindeki maskeyi düşürdüğü için AKP bu kadar tutuşuyor" dedi. HDP'nin özgürlük mücadelenin bir sonucu olduğunu söyleyen Botan, AKP'nin Meclis'te gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya çıkaran vekillerin varlığından rahatsız olduğunu belirtti. 

'DİRENEN KÜRT'E TAHAMMÜL EDEMİYORLAR' 

"Kürtler her yerde direniyor. Sur'da, Silopi'de, Gever'de, Cizre'de ve Rojava'da direniyor. AKP'yi çılgına çeviren de budur işte" sözlerini kullanan Botan, HDP'li vekillerin asla dokunulmazlıklarının arkasına sığınmayacaklarını vurguladı.

Bölge kentlerin yerle bir edildiği bir durumda kendi dokunulmazlıklarını düşünecek durumda olmadıklarını belirten Botan şöyle devam etti: "Biz yargılanmaya hazırız, istedikleri gibi dokunabilirler bize. Bizim yüzümüz ak. Biz yüz kızartıcı bir şey yapmadık. Yolsuzluk yapmadık, tecavüz yapmadık, Halkın canına malına el uzatmadık, İftira atmadık, Biz sadece siyasi fikirlerimizi açıklıyoruz. Yanlış veya eksik olabilir, birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Bundan dolayı halkımıza verebileceğimiz bir hesabımız varsa veririz."

'ÇİLLER GİBİ TARİHE GÖMÜLECEK'

Botan, "AKP'nin paçaları tutuşuyor. Acaba dokunulmazlıkları kaldırırsak her ne kadar yargı elimizde de olsa, hakka hukuka bağlı bir savcı çıksa, bizi sorgulasa ne olur diye düşünüyorlar" dedi.

Botan, "Erdoğan'ın da düşeceği zamanlara az kaldı. Tansu Çiller'i hatırlayın ondan şimdi eser yok. Tansu Çiller ve çevresi tarihe gömüldü. O dönemin faşist çeteleri kurumlarıyla partileriyle çöktüler" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da Kadın Tarım İşçileri Sendikası kuruldu

SONRAKİ HABER

Eğitim sisteminin köleleri: Ücretli öğretmenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...