27 Nisan 2012 10:43

Taşerona karşı mücadeleyi yükseltecekler

İZELMAN, İZSU, Huzurevleri gibi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket ve hizmet birimlerinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube, 1 Mayıs gündemi ile Temsilciler Kurulu toplantısı yaptı.Toplantıda belediyelerdeki özelleştirmenin şirketleşmelerle başladığı ve AKP eliyle 

Taşerona karşı mücadeleyi yükseltecekler
Paylaş

İZELMAN, İZSU, Huzurevleri gibi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket ve hizmet birimlerinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube, 1 Mayıs gündemi ile Temsilciler Kurulu toplantısı yaptı.

Toplantıda belediyelerdeki özelleştirmenin şirketleşmelerle başladığı ve AKP eliyle  hizmetlerin tamamen taşeronlara bırakılmak istendiği dile getirildi. 1 Mayıs’ta taşeronlaşmaya karşı geleceklerini savunacaklarını belirten işçiler, 1 Mayıs günü 11.30’dan itibaren sendika önünde toplanacak.  Şube Başkanı Memiş Sarı toplantıda yaptığı konuşmada, 1992’de İzmir’in pilot bölge seçildiğini ve belediye şirketlerinin o dönem kurulmaya başlandığını anlattı. “O dönem İzmir’de işçi olarak sadece Belediyelerde kamu işçileri vardı. Bu yıllarda başlayan taşeronlaştırma ve özelleştirme bugün kadroluları boğdu” diyen Sarı, 2000 yılında sendikalaşan İZELMAN işçilerinin yaşamlarında az çok gelişme olduğunu ama onun haricinde işçi sınıfı adına kazanılan bir şey olmadığını belirtti. Sarı, “Bugün sistem herkesi aynı şekilde eziyor. Emeğin mücadelesini büyütmek zorundayız. Bunun için 1 Mayıs’a en geniş katılımı sağlamalıyız” dedi.  

Toplantı arasında görüşünü aldığımız yönetim kurulu üyelerinden Can Bahadır, “Daha fazla birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu 1 Mayıs’ta demokrasi ve adalet talebi de öne çıkacaktır. Şubemizden iki sendikacı arkadaşımız halen tutuklu” dedi.

İzelman Temsilcisi Ulviye Öngeler, 1 Mayıs’ta işçilerin taleplerini haykıracağını söyledi. İZSU Baştemsilcisi Ali Toprak ise 1 Mayıs’ta herkesin alanda olmasını istedi.

Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Duran da “En büyük sorunumuz taşeron sistemi. Buna karşı mücadeleyi yükseltmek, örgütlü bir şekilde çalışmak gerekiyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siz değil miydiniz silah bırakma çağrısı yapan?

SONRAKİ HABER

Solaklı’da provokasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...