07 Mayıs 2016 09:58

Halep’te ateşkes uzatıldı

Çatışmaların yeniden şiddetlendiği Halep'te ateşkes, pazartesi gününe kadar uzatıldı.

Paylaş

Son bir haftadır çok şiddetli çatışmaların yaşadığı Halep’te ateşkes, pazartesi gününe kadar uzatıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin Halep kentinde ilan edilen iki günlük ateşkesin pazartesi gününe kadar uzatıldığını açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, ateşkesin uzatılması amacının ‘Durumun daha kötüye gitmesinin önüne geçmek olduğu’ belirtildi. Suriye ordusu da, çarşamba günü kentte iki günlük ateşkes ilan etmişti.

‘NEFES ALDIK’
Halep ateşkesi, uluslararası çabalarla şubat ayında devreye sokulan geniş çaplı ateşkesin parçası olarak hayata geçirildi. Ancak kentin güneyinde Nusra Cephesi’yle çatışmalar sürüyor. el Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve IŞİD, şubat ayında devreye sokulan ateşkesin dışında tutulmuştu.

Ülkenin kuzey doğusunda yer alan Halep, beş yıldır devam eden çatışmalar başlamadan önce ülkenin sanayi ve finans merkeziydi. Kentte son iki hafta içerisinde, beş yıllık süre boyunca yaşanan şiddet olaylarının en yoğun olanları yaşandı.
Reuters haber ajansına konuşan bir tüccar olan Sameh Tutunci şunları söyledi: “Dükkanlar açıldı, insanlar nefes aldı. Alışageldiğimiz bombalama ve top ateşi seslerini duymadık.” (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Ortadoğu’daki savaşın nedeni Tom ve Jerry’miş!

SONRAKİ HABER

Sadiq Khan, Londra’nın ilk Müslüman belediye başkanı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...