07 Mayıs 2016 08:48

Can Dündar'a silahlı saldırıda 2 kişi daha gözaltına alındı

Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar'a Adliye bahçesindeki saldırıyla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı.

Paylaş

Can Dündar'a dün İstanbul Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, olayı gerçekleştiren Murat Şahin'in, eylemini önceden anlattığı kişiler olduğu ileri sürüldü.

Gözaltındakiler için savcılıktan 1 günlük ek gözetim süresi alındığı ve soruşturmanın seyrine göre sürenin uzayabileceği belirtildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, Murat Şahin'in Gaziosmanpaşa'daki evinden olayı gerçekleştirdiği ana kadar neler yaptığını belirlemek için güzergahtaki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını topluyor. Ayrıca Şahin'in cep telefonu kayıtlarının da incelemeye alındığı belirtildi.

Şuana kadar polisin saldırganın profilini ortaya çıkarabilmek için eşi ve çocuğunun da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin bilgisine başvurduğu öğrenildi.

MURAT ŞAHİN YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Can Dündar'a yönelik silahlı saldırının faili olarak gözaltına alınan Murat Şahin için savcılıktan ek gözaltı süresi alındı. Şahin'in yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Şahin'in sorgusunda olayı tek başına yaptığını söylediği öğrenilirken 2 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Zanlının psikolojik durumunu tespiti için ailesiyle de görüşüldüğü bildirildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Maç sırasında kalp krizi geçiren futbolcu hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Pınar Aydınlar, Maraş'ta gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...