07 Mayıs 2016 06:56

Dündar 'can', yandaşlar 'oyun' derdinde

İktidara yakın gazeteler, Can Dündar'ın silahlı saldırıya uğramasını ‘provokasyon’ ve 'tiyatro' olarak değerlendirdi.

Paylaş

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün MİT TIR’ları davası nedeniyle yargılanmasında verilen ara sırasında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın Adliye bahçesinde silahlı saldırıya uğraması gazetelerde farklı şekillerde yer buldu.

Sabah, Takvim ve Güneş gazetesi ise daha ileri giderek, saldırıyı birinci sayfalarından benzer başlıklarla haberleştirdi. Sabah, "Adliye'de Dündar'a tiyatro gibi saldırı" derken, Takvim "Canlı oyun" başlığını kullandı. Star Medya Grubu'na bağlı Güneş gazetesi de saldırıya ilişkin haberi "Tam bir tiyatro" başlığıyla verdi.

AKP’nin amiral gemisi Yeni Şafak ve Akşam gazetelerine göre de silahlı saldırı ‘provokasyon’. Yeni Şafak haberi “Provokasyon” başlığıyla birinci sayfasında oldukça küçük görürken, Akşam gazetesi “Karar günü provokasyonu” başlığını attı.

Yıllarca Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Dündar'ı hedef alan saldırının haberi, dün Milliyet'in internet sitesine girdikten kısa bir süre sonra kaldırılmıştı. Skandalın haberleştirilmesi üzerine, saldırı, yaklaşık üç saat sonra Milliyet ve Vatan gazetelerinin internet sitelerine yeniden girmişti. Milliyet, saldırıyı bugün birinci sayfasından "Dündar'a adliye önünde saldırı" başlığıyla gördü. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Carlos Latuff, Can Dündar'a sıkılan kurşunu çizdi

SONRAKİ HABER

ESP Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...