06 Mayıs 2016 17:26

Kocaeli anma: Denizler gibi bu gidişe dur demek zorundayız

6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Emek Gençliği'nin çağrısıyla Kocaeli'de anıldı.

Paylaş

Denizleri anmak için Belediye İş Hanı önünde bir araya gelenler, "Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmayın", "Denizlerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında" ve "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları attı.

Açıklama öncesi dün sabah meclisten geçirilen Kiralık  İşçilik Yasası'na da değinen Emek Gençliği İl Yöneticisi, sermayedarların kriz dönemlerinde bile işçi ve emekçilere saldırmaya devam ettiklerini vurguladı. Açıklamada, emperyalist politikaların Orta Doğu'yu kan gölüne çevirmeye devam ettiğini belirten yönetici, "AKP Hükümeti iktidarını gerici ve faşist bir rejim üzerine inşa ediyor. Emperyalist politikalar Orta Doğu'yu kan gölüne çevirirken ülkemizin dört bir yanında patlayan bombalar halklara ölüm getiriyor. Kürt halkının sorunlarını çözmek bir yana, aylardır kentler yok ediliyor; çocuk yaşlı demeden bir katliam gerçekleştiriliyor. Sürdürülen çatışma politikası yüzünden yüzlerce genç hayatını 'tek adam iktidarı' uğruna kaybediyor" dedi. 

‘DENİZLER GİBİ BU GİDİŞE DUR DEMEK ZORUNDAYIZ’

En ufak hak talebinin gazla, copla, tomalarla karşılandığını vurgulayan yönetici, barış isteyenlerin, gerçeğin haberini yapanların tutuklama terör ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Diğer yandan sermaye saldırıları faşist ve gerici rejiminin inşasının diğer yüzü olarak ortaya çıktığını belirten yönetici, "Tüm bunlardan en çok etkilenen kesim ise biz gençler oluyoruz. Tıpkı Denizler gibi biz de bı gidişe dur demek ve kendi özgür dünyamızı kurmak için mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı. 

Açıklamaya HDP, Eğitim-Sen ve Kocaeli Dersimliler Derneği üyeleri katılırken, açıklamanın ardından Eğitim-Sen'e geçen gençler, burada Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan'ın da katılacağı bir söyleşi gerçekleştirecek. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizler İzmir’de anıldı

SONRAKİ HABER

Fatih Polat: Can Dündar’a saldırıya dair tanıklığım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...