06 Mayıs 2016 17:22

Denizler İzmir’de anıldı

Denizlerin idam edilişlerinin 44. yıl dönümünde İzmir'de emek ve demokrasi güçlerinin öncülüğünde anma yapıldı.

Paylaş

Denizlerin idam edilişlerinin 44. yıldönümünde İzmir'de emek ve demokrasi güçlerinin öncülüğünde yapılan eylemde, Türk ve Kürt halklarının eşit bir şekilde barış içinde özgürce birlikte yaşayabilmesi ve emperyalist savaş politikalarının karşısında, bağımsızlık ve özgürlük için mücadele vereleceği belirtildi.

Türkiye gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin yıl dönümünde İzmir'de sendikalar, odalar, kitle örgütleri ortak eylem düzenledi. En önde '6 Mayısı Umutmadık, Unutturmayacağız' pankartı taşınırken Emek Gençliği "Bağımsızlık, Demokrasi ve Sosyalizm İçin İşçi Sınıfının Yolundayız" pankartı ile eyleme katıldı. Alsancak Kıbrıs ŞehitlerinGirişinde başlayıp Gündoğdu Meydanında biten eylemde 'Yusuf, Hüseyin, Deniz, Sürüyor, Sürecek Mücadelemiz', 'Yaşasın Halkların Kardeşliği', 'Faşizme Ölüm Halka Hürriyet' ve 'Yaşasın Bağımsız, Demokratik Türkiye' sloganları atıldı.

Emek ve demokrasi güçleri adına basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği Yöneticisi Eren Sertkaya, Denizlerin bayrağının eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin ellerinde yükseldiğini belirterek "Bugün Türkiye kapitalistleri ve onların temsilcisi AKP hükümeti iktidarını gerici ve faşist bir rejim üzerine inşa ediyor. Emperyalist politikalar Orta Doğu’nu kan gölüne çevirmeye devam ederken, ülkemizin dört bir yanında patlayan bombalar halklara ölüm getiriyor. Kürt halkının sorunlarını çözmek bir yana, aylardır kentler yok ediliyor; çocuk yaşlı demeden bir katliam gerçekleştiriliyor. Sürdürülen çatışma politikası yüzünden yüzlerce genç hayatını “tek adam iktidarı” uğruna kaybediyor" dedi.

'BARIŞ İÇİNDE ÖZGÜRCE BİRLİKTE YAŞAYABİLMEK İÇİN'

Denizleri anmak için değil, Denizlere verdikleri sözleri hatırlatmak için bir araya geldiklerini ifade eden Sertkaya şunları söyledi "Bu 6 Mayıs’ta, Türk ve Kürt halklarının eşit bir şekilde barış içinde özgürce birlikte yaşayabilmesi için, Emperyalist savaş politikalarının karşısında, bağımsızlık ve özgürlük için, Parasız, bilimsel, demokratik, laik ve ana dilinde bir eğitim için, Sömürünün karşısında, insanca yaşam ve eşit iş hakkı için, Faşist baskıcı bir rejim inşası karşısında demokrasi ve sosyalizm için Örgütlenmeye ve mücadele etmeye devam ediyoruz, edeceğiz! Kahrolsun Emperyalizm!".

Açıklama sonrası denize karanfiller atıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizler için Van’da basın açıklaması

SONRAKİ HABER

Kocaeli anma: Denizler gibi bu gidişe dur demek zorundayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...