06 Mayıs 2016 16:59

Denizler Elazığ’da da anıldı!

'68 gençlik hareketinin önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 44. Yılında Elazığ’da da anıldı.

Paylaş

Emek Gençliğinin çağırısıyla Hozat Garajı’nda bir araya gelen kitle basın açıklaması düzenledi. 

Emek Gençliği yöneticisi Erhan Kurul yaptığı açıklama da “Devrim ve Sosyalizm yolunda mücadele eden gençlerin en önündekileri katledince  bu mücadeleyi bitirebileceklerini, geride kalanların korkuya kapılıp geri çekileceklerini düşündüler. Ama düşündükleri gibi olmadı! Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in isimleri nesillerdir doğan çocuklara madalya oluyor... 44 yıldır onların verdiği onurlu mücadelenin bayrağı eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin ellerinde yükseldi ve yükseliyor.” dedi.

EŞİT HAKLAR İÇİN MÜCADELEYE!

“Bugün ülkedeki kapitalistler ve onların temsilcisi AKP, iktidarını gerici ve faşist bir rejim üzerine inşa ediyor” diyen Kurul “Kürdistan coğrafyası aylardır, Erdoğan’ın ‘Ya baş eğecekler ya baş verecekler’ söylemi eşliğinde, taş üstünde taş bırakmayan bir yıkıma sahne oluyor. Cizre, Sur ve daha bir çok kentimiz tanklarla toplarla yerle bir ediliyor. 44 yıl sonra bugün Denizlerden devraldığımız mücadele bayrağını daha da yukarıya taşımak, yürütülen kirli savaş politikalarına karşı, Kürt Sorununun eşit halklar temelinde, demokratik halkçı çözümü için mücadele etmekten geçiyor.” dedi. 

Denizlerin fotoğraflarının taşındığı açıklamada sık sık “Yaşasın Halkların Eşitliği” “Gençlik Gelecek, Gelecek Sosyalizm” sloganları atıldı. (Elazığ/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar: İki saat içinde iki suikast yaşadık

SONRAKİ HABER

Katledilişlerinin 44. yılında Denizler Malatya’da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...