06 Mayıs 2016 16:38

Denizler Gebze’de anıldı

6 Mayıs 1972 ‘de idam edilen 3 Fidan Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan için Gebze’de bir anma düzenlendi.

Paylaş

Gebze Emek ve Demokrasi güçleri tarafından düzenlenen anmada, Gebze Moda Giyim önünde toplanan kitle slogan ve alkışlarla Gebze Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. CHP, EMEP, ESP, HDP ve ÖDP’nin katıldığı yürüyüşün ardından katledilişlerinin 44. Yılında 3 Fidan’ın idamlarından öce yazdıkları son mektuplar okundu.

Mektupların ardından Tanfer Yeşiltepe’nin okuduğu basın açıklamasında AKP hükümetinin gerici ve faşist bir rejim inşa etmek istediği belirtilerek: “Emperyalist politikalar Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ederken, ülkemizin dört bir yanında patlayan bombalar halklara ölüm getiriyor. Sürdürülen çatışma politikası yüzünden yüzlerce genç hayatını ‘tek adam iktidarı’ uğruna kaybediyor. Devlet aradan 44 yıl geçmesine rağmen hala o günleri yaşatmaktadır. İdam edilişlerinin 44. yılında Denizlerin sözleri bir kez daha doğrulanıyor! Ezilen tüm halkları taleplerini görmezden gelenlerin, ne devrimcilikle, ne antiemperyalistlikle ne de tutarlı bir bağımsızlık mücadelesiyle ilgisi olabilir” denildi. 

Açıklamada aynı zamanda “Güneşten ışık yontan gençlerin kaderi, ateşten metal yontan işçilerle birdir. Metal işçisi yalnız değildir!” denilerek Reno’daki direniş de selamlandı.

“Daha geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs’ta işçilerin emekçilerin önüne kurulan barikatları gördük. Hep olduğu gibi bir tarafta emek bir tarafta sermaye vardı” denilen açıklamada Denizlerin patronların değil alın teriyle geçinenlerin tarafını seçtiği belirtildi. (Gebze/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

'Hani devlet karşılayacaktı!'

SONRAKİ HABER

Denizler Dolmabahçe’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...