06 Mayıs 2016 14:18

Altyazı’da Alfred Hitchcock dosyası

Altyazı aylık sinema dergisi mayıs sayısında, sinema tarihinin belki de en ilham verici yönetmenlerinden birini, Alfred Hitchcock’u kapağına taşıyor.

Paylaş

Altyazı aylık sinema dergisi mayıs sayısında, sinema tarihinin belki de en ilham verici yönetmenlerinden birini, Alfred Hitchcock’u kapağına taşıyor. Kent Jones’un Hitchcock/Truffaut belgeselinin vizyona girdiği bu ay Altyazı, Hitchcock’un kadrajlarının, kamera hareketlerinin, kişisel takıntılarının arasında gezinen bir dosya ile ustaya saygı duruşunda bulunuyor.

ANA YURDU

Dünya prömiyerini Venedik’te yapan ve en son İstanbul Film Festivali’nde FIPRESCI ödülünü kazanan Ana Yurdu, anneler ve kızları arasındaki aşk-nefret ilişkisini bir köy evinin içine taşıyor. Ödüllü kısalarıyla bilinen Senem Tüzen, ilk uzun metrajında tüm hücrelerine suçluluk duygusu sinmiş bu ilişkiyi tartışmaya açıyor. Tüzen ile gerçekleştirilen kapsamlı söyleşi bu ay Altyazı’da okunabilir.

KOR

İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda dünya prömiyerini yaptıktan sonra vizyona giren yeni Zeki Demirkubuz filmi Kor, gösterimin ardından tartışmalara yol açmıştı. Birçok Demirkubuz filminde olduğu gibi, tutkusu ve gururu arasında sıkışıp kalan bir erkek karakterin trajedisine odaklanan Kor’u Ali Deniz Şensöz yönetmenin sineması bağlamında inceliyor.

ARDAVAZT PELEŞYAN

Evrim Kaya’nın kaleme aldığı portre yazısı, Sovyet sinemasının gizli hazinelerinden Ardavazt Peleşyan’ın sinemasıyla tanışmak için bir rehber niteliği taşıyor. İsmi günümüzde pek az bilinse de, adı Eisenstein ve Vertov gibi isimlerle anılması gereken Peleşyan’ın Ermenistan’da başlayan sinema yolculuğunu dinlemek ve büyük bir sinemacının evrenine girmek isteyenlere. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İÇDAŞ’ın kirliliği’ni Yargıtay da gördü

SONRAKİ HABER

Jet Rejisör Çetin İnanç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...