27 Nisan 2012 10:21

CHP’den tutuklu vekiller için teklif

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tutuklu vekillerin serbest bırakılmasını içeren bir kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde, CMK’nin 108. maddesinin son fıkrasına “Tutuklu bulunan şüpheli veya sanık, milletvekili olarak seçildiğinde derhal salıverilir. Yargılama

CHP’den tutuklu vekiller için teklif
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tutuklu vekillerin serbest bırakılmasını içeren bir kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde, CMK’nin 108. maddesinin son fıkrasına “Tutuklu bulunan şüpheli veya sanık, milletvekili olarak seçildiğinde derhal salıverilir. Yargılama tutuksuz olarak devam eder” ifadesinin eklenmesini öngörüyor.

TEKLİFİN GEREKÇESİ

Teklifin gerekçesinde ise şunlar kaydedildi: “Türkiye Büyük Millet Meclisine yasal ve demokratik seçim vesilesiyle üye olarak seçilenlerin artık kaçma, saklanma ve delilleri karartma şüphelerinin de ortadan kalktığının dikkate alınması gerekmektedir. Bu bağlamdan yola çıkarak, hakkında kesinleşmiş, sabitlenmiş nihai mahkeme kararı bulunmayan bireyler, yasal ve demokratik bir seçim sürecinden geçtikten sonra parlamento çalışmalarına katılım sağlamalı ve yargılamaları tutuksuz olarak devam etmelidir.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Meclis önünde F tipi protestosu

SONRAKİ HABER

Nesin’den Eronat’a bir hatırlatma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...