06 Mayıs 2016 13:24

İsrail, Filistinli kadını öldürdü

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Gazze’ye füze saldırılarında bulunan İsrail dün Filistinli bir kadını tank ateşiyle öldürdü.

Paylaş

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.Geçtiğimiz gün Gazze’ye füze saldırılarında bulunan İsrail dün Filistinli bir kadını tank ateşiyle öldürdü.  İsrail Gazze’ye çarşambadan bu yana en az üç hava saldırısı düzenlemişti.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

Gazze Şeridi’nde İsrail’in saldırıları sürerken,  Filistinli bir kadın İsrail tanklarının açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Gazze’deki doktorlar kadının güneydeki Han Yunus bölgesinde öldürüldüğünü ve bir kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinli Zine el-Umur toprağa verildi. 54 yaşındaki Filistinli kadın için Han Yunus kentinde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı. Umur’un cenazesi törenin ardından kentteki mezarlığa defnedildi. İsrail ise Hamas militanlarının havan topu saldırılarına yanıt verdiğini iddia etti. Çarşamba günü başlayan çatışmalarda Hamas havan topu ve silahla İsrail güçlerine ateş açarken, İsrail hava kuvvetleri de Gazze’ye hava saldırıları düzenledi.

EN ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

2014 yılından bu yana yaşanan en şiddetli çatışma. BM’ye göre çatışmalarda 2 bin 251 Filistinli ölmüş, 11 bin 231 kişi yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar'a adliye bahçesinde silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

‘İÇDAŞ’ın kirliliği’ni Yargıtay da gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...