06 Mayıs 2016 11:42

Her 2 saniyede 7 dekar tarım arazisi yok oluyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, her 2 saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde tarım arazisinin yok olduğunu belirtti.

Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2050 yılında nüfusu beslemek için tarımsal üretimin yüzde 60 artması gerektiğini, ancak her 2 saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde tarım arazisinin yok olduğunu belirterek, “Eğer gelecek nesiller için sürdürülebilir gıda arzını sağlayamazsak dünyamız kitlesel insan göçlerine sahne olabilecek” dedi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Antalya’da toplanan 30’uncu Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Konferansı, Bakan Çelik ve FAO Genel Direktörü Jose Graziano da Silva’nın ortak basın toplantısıyla tamamlandı. Toplantıda, yapılan projeksiyonlara göre 2050 yılında nüfusu beslemek için tarımsal üretimin yüzde 60 artması gerektiğine dikkat çeken Bakan Çelik, ancak bu gerçek karşısında dünyada tarım arazilerinin küçüldüğünü ve yok olduğunu söyledi. 
Her 2 saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde yani 7 dekar tarım arazisinin yok olduğunu kaydeden Çelik, arazi toplulaştırması, bioçeşitliliğin korunması, doğru tarımsal uygulamaların yaygınlaştırılması, tarımsal ARGE, gıda kayıp ve israfın azaltılması, küçük işletmelerin devamlılığının sağlanması gibi konuların önemli olduğunu vurguladı. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

Çevre hakkı AYM’nin kapısından yine giremedi

SONRAKİ HABER

Antalya'da Deniz Gezmiş Onur Ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...