27 Nisan 2012 10:09

'İşçilerin birliği taşeronu yenecek'

Aliağa Belediyesi taşeron işçileri, ikinci sınıf değil, kadrolu, sendikalı ve toplu iş sözleşmesinden yararlanan işçiler olmak istediklerini açıkladı. Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen işçiler, “İşçilerin birliği taşeronu yenecek” yazılı pankart açtı.Aliağa Belediyesi Sosyal-Kültüre

'İşçilerin birliği taşeronu yenecek'
Paylaş

Aliağa Belediyesi Sosyal-Kültürel İşler biriminde çalışan Nurettin Balcı, yaptığı açıklamada taşeron sistemi ile çalıştırıldıkları için ikinci sınıf işçi muamelesi gördüklerini ve yarına güvenceyle bakamadıklarını dile getirdi. Balcı, “Her seçim sonrası acaba yeni seçilecek belediye başkanı ne yapacak endişesi taşıyoruz. Sadece, bordrolarımızda ismini gördüğümüz ama bunun dışında hiç muhatap olmadığımız taşeron firmaların halkın ödediği vergilerden oluşan belediye bütçesinden elde ettiği haksız kazancı biliyoruz” dedi.

Balcı, geleceğe umutla bakabilmek için kadrolu ve sendikalı çalışmak istediklerini belirterek, “Mecliste bekleyen Sendikalar Yasası’nın işçi ve emekçilerin taleplerini karşılayacak bir şekilde yeniden düzenlenmesini ve taşeron sisteminin kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Asıl işverenlerinin Aliağa Belediyesi olduğunu belirten Balcı, herkesi birlikte mücadeleye çağırdı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karataş’ta 33 yıl sonra 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Meclis önünde F tipi protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...