06 Mayıs 2016 09:53

Hıdırellez Konak’ta coşkuyla kutlandı

İzmir Konak’ta baharın müjdecisi Hıdırellez, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok renkli ve coşkulu kutlandı.

Paylaş

Konak Belediyesi’nce ilçenin dört farklı noktasında düzenlenen eğlencelerde müzik ve dans hiç eksik olmazken, kutlamalara katılanlar bolluk ve bereketin yanı sıra barış da diledi.

Konak Belediyesi’nce Alsancak, İkiçeşmelik, Tepecik ve Ege Mahallesi’nde düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eğlencelerin düzenlendiği alanları tek tek gezerek, İzmirlilerin Hıdırellez coşkusuna ortak oldu. İlk olarak Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilen eğlenceye katılan Başkan Pekdaş, Hıdırellez’in bolluk, bereket, sağlık, huzur ve barış getirmesini diledi. 

HIDIRELLEZ HATIRASI

Konak'ta Hıdırellez coşkusunun yaşandığı bir diğer yer ise, İkiçeşmelik Semti'ndeki İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nun bahçesi oldu. Eğlenceye mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterirdi. Roman müziği eşliğinde bol bol oynayan mahalle sakinlerine eşlik eden Pekdaş, gelen fotoğraf çektirme taleplerini de kırmayarak, bol bol fotoğraf çektirdi.

KARNAVAL GİBİ

Konak Belediyesi’nin Hıdırellez kutlamalarında en yoğun ilgiyi Tepecik’te düzenlenen etkinlik gördü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce insan Hıdırellez’i kutlamak için İşçiler Caddesi’ne akın etti. Sadece İzmirlilerin değil,  yurtiçi ve yurtdışından da çok sayıda kişinin eğlenmek için geldiği Tepecik’teki renkli görüntüler dünyaca ünlü karnavalları aratmadı. Rengarenk kıyafetler, kurulan sofralar ve çalınan müziklerle sokakların şenlik alanına dönüştüğü kutlamalara katılanlara, katılanlar eğlendi. Gece yarısına kadar süren kutlamalarda Roman müzisyenler ve dans gurupları sahne aldı. 

BAHARIN UYANIŞI ‘HIDIRELLEZ’ URLA’DA DA KUTLANDI

Baharın uyanışı ve  Hızır ile İlyas Peygamberlerin her yıl buluştuklarına inanılan “Hıdırellez Şenliği” Urla Demokrasi Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. 

Urla Belediyesi ve Urla Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen şenliğe çok sayıda Urlalılar katıldı.  Urlalılarla birlikte baharın uyanışını kutlayan Uyar ateşten atlayarak herkesin kalbinden geçen tüm dileklerin gerçekleşmesi temennisinde bulundu. 

ATEŞTEN ATLANDI DİLEKLER TUTULDU

Geleneksel olarak her yıl kutlanan şenlikte dilekler tutularak dilek ağacına asıldı, hep bir ağızdan şarkılar söylendi. Hıdrellez coşkusu tüm Urlalıların içini ısıttı. Black and White grubunun şarkılarına eşlik eden Urla halkı, gönüllerince eğlenerek yeni bir yılda gerçekleşmesini istedikleri dilekler için ateşten atladılar. Urlalı Roman kızlardan oluşan Roman Ateşi Grubu’nun gösterisi ile canlanan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz, Yusuf ve Hüseyin, Şengal'de de anıldı

SONRAKİ HABER

İşçi Partisi İngiltere'de gücünü korudu, İskoçya'da geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa