06 Mayıs 2016 07:35

Denizler, Buca'da anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 44. yılında Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde anıldı.

Paylaş

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 44. yılında Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Ellerinde meşaleler, üstlerinde ‘unutmadık’ yazan tişörtleri ve temsili darağacı ile Üç Fidan anıtına yürüyen çok sayıda İzmirli, idam saatinde anıt önünde anma gerçekleştirdi.

Sabah saat 03.30’da Buca Tenis Kulübü önünde toplanan yüzlerce İzmirli, üstlerine ‘unutmadık’ yazılı tişörtler giyip, ellerinde Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in ışığını simgeleyen meşalelerle Üç Fidan Anıtı’na sessizce yürüdü.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 44 yıl önce idam edildikleri saat 04.00’te Üç Fidan anıtına ulaşan İzmirliler, siyah karanfil bıraktı. Anma törenine; Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP üyeleri, Emek Gençliği, Buca Kent Konseyi Yöneticileri, 68’liler Platformu üyeleri ve çok sayıda İzmirli katıldı.

'DENİZLERİN MÜCADELESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Video gösterisinin ardından anma törenine katılan kitle temsilcileri söz alarak Denizlerin bağımsızlık mücadelesini yılmadan sürdüreceklerini dile getirdi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının verdiği tam bağımsızlık mücadelesinin takipçisi olacaklarını vurgularken konuşmasını, “Bizler de aynı cesaretle hiç yılmadan tüm baskılara rağmen, ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceğiz, yeryüzünü aşkın yüzü yapana kadar kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse de 6 Mayıs’ın kendileri için hüznün ve acının yaşandığı bir gün olduğunu belirtirken, “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bizlere bırakmaya çalıştığı bu ülkenin kurtuluş amacıydı. Biz gençler olarak bu mücadeleyi kendi yüreğimize aşıladık, bu yolda devam ediyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savcı meşru müdafaa değil, tahrik dedi

SONRAKİ HABER

Evrensel Kültür 'İnanç ve isyan'ı sorguluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...