05 Mayıs 2016 18:40

Ankara’da 'Yeşil Yola Dur De' Sempozyumu

Yaylaların Kardeşliği Platformu, bu haftasonu Ankara’da 'Yaşam Alanıma Dokunma, Yeşil Yola Dur De’ Sempozyumu gerçekleştiriyor.

Paylaş

Yaylaların Kardeşliği Platformu, bu haftasonu Ankara’da “Yaşam Alanıma Dokunma, Yeşil Yola Dur De’ Sempozyumu gerçekleştiriyor. Sempozyumun ilk gününde Samsun’dan Sarp’a kadar yaylaları birleştirmesi amaçlanan “Yeşil Yol” projesi bilimsel ve teknik yönden irdelenecek. İkinci gün “Yeşit İtiraz ve İsyan” başlıklı forumda Yeşil Yol projesine karşı mücadele yürüten yerel inisiyatifler söz alacak. Sempozyum kapsamında 7 Mayıs akşamı Sakarya Meydanı’nda gerçekleşecek “Şarkılarımız Kardeştir” konserinde ise tulumlar şişecek.

Hükümetin “turizmi geliştirmek” iddiasıyla gündeme getirdiği projeye Karadeniz halkının tepkisi biliniyor. Samsun’dan Artvin’e projeye karşı mücadele yürüten çevre inisiyatifleri, Yaylaların Kardeşliği Platformu’nun çağrısıyla 7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara’da İnşaat mühendisleri Odası Kongre ve Kültür Merkezinde biraraya geliyor.

Çok sayıda meslek örgütü ve derneğin destek verdiği sempozyumun ilk gününde mühendisler, plancılar, akademisyenler, gazeteciler, sağlıkçılar ve uzmanlar projenin olası etkilerini 5 farklı oturumda ele alacak. Muhabirimiz Özer Akdemir’in de konuşmacı olacağı sempozyumun ilk günü Sakarya Caddesi’ne yapılacak yürüyüşle sona erecek. Burada gerçekleşecek “Şarkılarımız Kardeştir” konserinde Fatih Yaşar, Gökhan Birben, İlknur Yakupoğlu, Sinan Akçal, Yusuf Aydın ve Tanju Topal ile Grup Şay sahne alacak. Sempozyum Pazar günü gerçekleşecek. Yeşil İtiraz ve İsyan forumu ile sona erecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da genç kadın yakıldı

SONRAKİ HABER

Renault işçileri: Hedef 2017 mayısında yetki almak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...