05 Mayıs 2016 15:02

Mardin’de sürgün furyası

Mardin'de bu kez de adli ve idari soruşturmaların hedefi Mardin Eğitim Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım oldu.

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Mardin

Bölge illerinde 7 Haziran seçimleri sonrası başlayan savaş konseptiyle birlikte toplumun her kesimine yönelik soruşturma, tutuklama furyası başladı. Bunlardan en fazla nasibini alan kesimler arasında da kamu emekçileri yer alıyor. Bu kez de adli ve idari soruşturmaların hedefi Mardin Eğitim Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım oldu. 10 Ekim Ankara Katliamı anmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Yıldırım, idari soruşturma kapsamında da Afyon’a sürgün edildi. 

Mardin’de kamu emekçilerine yönelik soruşturma furyası başladı. Onlarca emekçi adli ve idari soruşturmalara maruz kaldı. Bir bir cezalandırmaya dönüşen süreçte sürgünler de başladı. Son olarak Mardin Eğitim Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım’a sürgün kararı verildi. Yıldırım 15 gün içerisinde verilen karar doğrultusunda Afyon’un İhsaniye ilçesine gitmek durumunda. 

GEREKÇE: ERDOĞAN’A HAKARET VE 10 EKİM ANMALARI

Savaş konseptinin devreye girmesiyle birlikte kendilerine yönelik baskıların arttığını ifade eden Yıldırım, “Zaten Eğitim Sen’li olmaktan kaynaklı bu tür baskılara maruz kalıyorduk. Ama bugün bu durum sürgün ve memuriyetten mene kadar sürdürülen bir sürece dönüştü. Hem adli hem idari soruşturmalarla şu an cezalandırma süreci de başlamış oldu. Yaptığımız yürüyüşlerle devleti aşağıladığımız ve cumhurbaşkanına hakaret ettiğimiz öne sürülüyor” dedi. Onlarca gerekçeyle memuriyetten meninin istendiğini ifade eden Yıldırım, baskıcı ortamın cezalandırmaya dönüştüğünü vurguluyor. 10 Ekim Ankara Katliamı özelinde soruşturmaların başlatıldığını kaydeden Yıldırım, kamu emekçilerinin sık sık ifadeye çağırıldığını da ekledi. 

YOZGAT, ERZURUM, ÇANAKKALE’YE SÜRGÜN

Tüm soruşturmaların dayanaksız ve hukuksuz olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bugün sürgünlerin adı da değişmiş oldu. Eskiden batıdan doğuya sürgün olurdu. Bugün doğudan batıya oldu. Tüm bu bahanelerle bize yönelik başlatılan bu cezalandırma sürecinin tek bir nedeni vardır. Bölgede ses çıkaran, muhalefet eden, hak arayan kamu emekçilerinin ekarte edilmesi gibi bir amaç vardır. Bizleri buralardan uzaklaştırarak hükümete yakın sendikalar ve memurlar aracılığıyla buraları dizayn etmeye çalışıyorlar. Kamuoyunu yaşananlara karşın bizlere destek vermeye ve tepki göstermeye çağırıyoruz” diye konuştu. 

Mardin’de soruşturmaların sayısı her geçen gün artıyor. Yıldırım’la birlikte bir ay içerisinde sadece eğitim emekçisi olmak üzere 7 kişi sürgün edildi.  Sürgün edilen diğer kamu emekçileri ise Çanakkale, Yozgat, Erzurum ve Konya gibi kentlere gönderildi.

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'den kurtarılan Palmira'da konser

SONRAKİ HABER

Kayınbiraderinin cenazesine katılan vekil için fezleke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...