05 Mayıs 2016 14:17

Gezi'de Aydın Aydoğan’ı yaralayan polisler görevini yapmış!

Gezi direnişi sırasında Taksim’de polisin attığı gaz fişeği kapsülü ile ayağından yaralanan Aydın Aydoğan’ı yaralayan polislerin soruşturulmasına Vali

Paylaş

Gizem ÖRNEK
İstanbul

3 yıldır süren ve şimdiye kadar 5 savcısı değişen Gezi direnişinde yaralananların şikayeti üzerine kamu görevlileri hakkında başlatılan soruşturmada, Gezi direnişinde polisin attığı gaz kapsülüyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan da müdahil olarak bulunuyor. Soruşturma Savcısı Hüseyin Kaya, Aydoğan’ın yaralanması olayı ile ilgili daha önceden emniyetin görev tutanaklarıyla bölgede bulundukları tespit edilen 16 polisin ifadesini almak için Valilikten izin istedi. 

Savcının talebine Valilikten 9 ay boyunca yanıt gelmedi. Savcının talebini 3 kez yinelemesi üzerine Aydın Aydoğan önceki gün emniyete çağrıldı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in polisler hakkında “Soruşturma izni verilmemesine” karar verdiği aktarıldı. 

Kararın gerekçesinde “Gezi parkı eylemleri olarak bilinen, Türkiye genelinde ve İstanbul’un birçok semtinde aynı anda birçok protesto eyleminin yapıldığı, Taksim Meydanı’nın ise İstanbul’daki olayların en yoğun yaşandığı yerlerden olduğu, gaz fişeği kullanan polis memurlarının 2559 sayılı PVSK gereğince görevlerini yerine getirdikleri, olay yerinde şartların oluşmasından dolayı görevli olan personelin kendilerine verilen yetkiyi kullanarak kanunsuz eylem ve yürüyüş yapan gruba yasal sınırlar içinde müdahalede bulundukları, eylemleri önlemek amacıyla eylemcilere herhangi bir kasıt olmaksızın atılmış olan gaz fişeğinin şahıs ya da şahısların yaralanmasına sebebiyet verme ihtimali olmakla birlikte, şikayetçi şahısların görevli polis memurlarının atmış olduğu gaz fişeği neticesinde yaralandığını delillendirebilecek somut, teşhise uygun isim, şahıs, şahit veya delil ortaya koyma imkanı olmadığı, bu nedenle adı geçen görevlilerin kusurlu olduklarının tespit edilemediği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

BİZİ BOŞUNA 1 YILDIR BEKLETİYORLAR

Kararı gazetemize değerlendiren Aydın Aydoğan, “Bizi boşu boşuna 1 yıldır bekletiyorlar. Ama zaten böyle bir karar çıkacağını bekliyorduk. Bu ülkede adaletin olmadığı malum. Adalet kişilere göre işliyor. Bazı kişiler hakkında hızla iddianame hazırlanıyor, davalar hızla tamamlanıyor. Biz izin için bile 1 yıl bekliyoruz. Soruşturma 3 yıldır sürüyor, hâlâ bir adım yol alınmadı” diye konuştu. Bu tür davalara Valiliğin dahil olmasını doğru bulmadığını söyleyen Aydoğan “Bundan sonra haklarımızı Anayasa Mahkemesi ve AİHM’de arayacağız” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Fidan ve Çetinkaya ile görüştü

SONRAKİ HABER

Maltepe’de asbest alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...