05 Mayıs 2016 14:06

AOÇ mücadelesinin birikimi halka açıldı

Mimar Odası Ankara Şubesi AOÇ'ye birçok dosya, dava sürecinin ve fotoğraflarının yer aldığı siteyi tanıttı.

Paylaş

Mimar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında AOÇ'ye birçok dosya, dava sürecinin ve fotoğraflarının yeraldığı aocmucadelesi.org sitesini tanıttı. 

Sitede AOÇ için açılan dava süreçleri, AOÇ arazisi üzerinde inşa edilen Cumhurbaşkanlığı sarayına ilişkin bir çok haberi ve belge ile AİHM kararları yer alıyor. 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği'ne 3 hançerin vurulduğunu belirterek, bunları “Kaçak Saray” olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ankapark ve  AOÇ arazisi üzerinde yapılmak istenen ABD Büyükelçiliği olarak gösterdi. Mücadelelerinin bitmediğinin vurgulayan Candan, mücadele birikimi halkla paylaşmak için bir site hazırladıklarını açıkladı. Candan, "aocmucadelesi.org sitesiyle mücadele içerisinde biriktirdiğimiz şeyleri paylaşacağız, belki de ilk defa karşılaşacağınız şeyler olacak" dedi. 

Açıklamanın ardından Konur Sokak’ta AOÇ dondurması dağıtılarak çiftliğin yıl dönümü Ankaralılara hatırlatıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te çocuk işçiliği yaşı 6’ya düştü

SONRAKİ HABER

Mars’ın tekelleşmesi sektörü olumsuz etkiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...