05 Mayıs 2016 14:00

Antep’te çocuk işçiliği yaşı 6’ya düştü

HDP Gaziantep Milletveki Mahmut Toğrul, Çalışma Bakanına 'Çocuk işçiliği ile mücadele çerçevesinde hangi önlemleri alıyorsunuz?' diye sordu.

Paylaş

HDP Gaziantep Milletveki Mahmut Toğrul, Antep’te çocuk işçiliği yaşının 6’ya kadar düştüğünü belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya “Çocuk işçiliği ile mücadele çerçevesinde hangi önlemleri alıyorsunuz?” diye sordu. 

Toğrul Meclis’te verdiği soru önergesinde, Türkiye’de çocuk işçi sayısının 1 milyona yaklaştığı iddialarını hatırlattı. Sanayi kenti Antep’in de çocuk işçiliğinin yoğun yaşandığı kentlerden biri olduğunu ifade eden Toğrul, “Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı bir kent olması ve yeterli düzeyde imkân sunulmaması da Gaziantep’te çocuk işçiliğini attıran nedenler arasında olduğu belirtilmektedir.  Birkaç ay öncesine kadar Gaziantep’te kâğıt toplayıcılığı yaptırılan ve dilendirilen çocukların yaşı 13- 14 iken bugün ise 6-10 yaş grubu kağıt toplayıcılığı veya dilencilik yaptığı görülmektedir.  Sokakta, tarlada ya da çeşitli atölyelerde çalışan çocuklar, çalışma esnasında, çeşitli ihmal ve istismar biçimleriyle karşılaşmaktadır. Bu durum çocuğun ruhsal, zihinsel ve duygusal gelişimini örselemektedir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Darbenin adı '4 Mayıs Saray Darbesi'dir

SONRAKİ HABER

AOÇ mücadelesinin birikimi halka açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...