05 Mayıs 2016 12:07

Denizler Altınoluk’ta anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan idamlarının 44. yıl dönümü olan 6 Mayıs öncesi Altınoluk’ta anıldı.

Paylaş

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan idamlarının 44. yıl dönümü olan 6 Mayıs öncesi Altınoluk’ta anıldı.

Altınoluk Deniz Kafede yapılan anmada Denizlerin yoldaşı, Emek Partisi GYK üyesi Mustafa Yalçıner'in katıldığı bir söyleşi yapıldı.

“Denizlerden günümüze; Emek ve Barış” temalı söyleşi, Denizlerin şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başladı. Emek Partisi İlçe Başkanı Kadriye Gümüştaş’ın açılış konuşmasının ardından Yalçıner konuştu. Yalçıner başta AKP olmak üzere, MHP ve diğer partilerin milliyetçilik ve millilik söylemine sarıldığını söyledi. Bu söylemin AKP’ye son seçimlerde oy kazandırdığını ve emekçileri bölen bir işlev gördüğünü anlattı. AKP türü milliyetçiliğin Kürt düşmanlığı, Ermeni düşmanlığı üzerinden şekillendiğini, halkları düşmanlaştırdığını ifade etti. AKP’nin “millilik” söyleminin sahte olduğunu belirten Yalçıner, gerçek yurtseverliğin emperyalizme karşı mücadele olduğunu belirtti. Yalçıner, bu anlamda Denizlerden daha yurtsever kimsenin olmadığını söyledi.

Yalçıner, kendisinin de Filistin de İsrail’e karşı mücadele ettiğini ve bundan onur duyduğunu, bunun ulusallıkla çelişmediğini söyledi.

Denizlerin Mustafa Kemal’i sevdiğini ama Kemalist değil, son sözlerinde ifade ettikleri gibi Marksist Leninist olduklarını söyleyen Yalçıner, Denizlerin Türk ve Kürt halklarının emperyalizme karşı tam bağımsız ve demokratik Türkiye için birlikte mücadelesinden yana olduklarını ifade etti.

Yalçıner, “Türkiye’nin kurtuluşu işçi sınıfı, emekçiler ve yoksul halkın örgütlü birleşik cephesinin kurulmasıyla gerçekleşecek, bunun için asgari müştereklerde birleşerek demokratik halk iktidarı için mücadele etmeliyiz” dedi.

Yaklaşık üç yüz kişinin katıldığı söyleşinin ikinci bölümü izleyenlerden gelen sorulara Yalçıner’in verdiği yanıtlarla devam etti. (Altınoluk/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’liler Fikri Sönmez’i mezarı başında andı

SONRAKİ HABER

Mazgirt'te 15 köy ve mahallede sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...