05 Mayıs 2016 10:43

Malatya'dan HDP'li vekillere destek

Malatya'da Dokunulmazlıkların kaldırılması için meclis komisyonundaki görüşmeleri, HDP Milletvekillerine yapılan müdahaleleri kınandı.

Paylaş

Dokunulmazlıkların kaldırılması için meclis komisyonundaki görüşmeleri, HDP Milletvekillerine yapılan müdahaleleri kınamak ve HDP Milletvekillerine destek vermek amacı ile HDP, DBP, ESP, EMEP, ÖSP ve Toplumsal Dayanışma Derneğinden Emeksiz üst kavşağında  açıklama gerçekleştirildi.  Açıklamaya partilerin yöneticileri, dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

 “Ankara ile Kürt siyaseti arasındaki son siyasal köprü de yıkılmıştır.” Diyen DBP Malatya İl Eş Başkanı Cem doğan şu açıklamalara yer verdi: “Dokunulmazlık tartışmalarının, faşizme geçit vermeme mücadelesine dönüştüğü meclisi marşlarla terk eden HDP’li vekillerin yüceldiği bir günü ve o güne gelene kadar yaşanan acılı ama direngen süreci tarihe not olarak düşmek üzere karşınızdayız. Oscar Wilde’ı bile bilmeyen nadan ehli AKP’lilere bu gök kubbe altında söylenmedik söz bırakmadık. Ama nadanlığın fıtratı gereği olsa gerek, barış yerine savaşı yücelttiler ve bid’at olduğunu bile bile biat ettikleri “başkanlarının”, kafalarını sıvazlaması için o vahşi görüntüleri sergilediler.

EMEP Malatya il örgütü Başkanı Kemal Gültekin ise, “HDP bizimde irademizi yansıtmaktadır, sadece bizim irademizi değil 6 Milyon seçmenin iradesini yansıtmaktadır. Türkiye’de demokrasiyi temsil etmektedir. Bizler EMEP olarak, meclisin içinde veya dışında, kesinlikle Milletvekillerimizin dokunulmazlığı kaldırılsa dahi arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Türkiye böyle bir çıkmaza daha öncede DEP Milletvekillerinin yaka paça meclisten tutuklanıp çıkarılmasına tanıklık etmiştir. Türkiye’yi 20 yıl geriye götürmüştü bu olay, belki demokratik anlamda  yeni bir DEP olayı Türkiye’yi bir 20 yıl daha geriye götürecektir” dedi.(Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP İzmir: Emekçilerle birlikte laiklik zincirinde olacağız

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Mutabakatın olmadığı yerde başkan olmayı düşünmem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...