05 Mayıs 2016 10:12

Denizler KOÜ'de anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 44. yıl dönümünde Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri tarafından anıldı.

Paylaş

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 44. yıl dönümünde Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri tarafından Umuttepe kampüsünde anıldı.

Anmada "Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" ve "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" sloganları atıldı. İktisadî ve İdari Bilimler Fakültesi önünde basın açıklamasını okuyan Elif Yetigin Türkiye'nin içinde bulunduğu atmosfere değinerek "Bugün Türkiye kapitalistleri ve onların temsilcilsi AKP Hükümeti, iktidarını gerici ve faşist bir rejim üzerine inşa ediyor. Emperyalist politikalar Orta Doğu'yu kan gölüne çevirmeye devam ederken, ülkemizin dört bir yanında patlayan bombalar halklara ölüm getiriyor" dedi.

‘BU GİDİŞE DUR DEMEK ZORUNDAYIZ’

Açıklamanın sonunda Yetigin, "Tıpkı Denizler gibi biz de bu gidişe dur demek ve kendi özgür dünyamızı kurmak için mücadele etmek zorundayız. Gençliğin tek kurtuluşu bizlere bu dayatmaları yapan emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı bağımsız, demokratik, sosyalist ve laik bir ülkeyi kurmaktır" ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Cihatçı tugay komutanı Türkiye’ye nasıl girdi?’

SONRAKİ HABER

Dilay Gül’ün davası Bolu Adliyesinde görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...