27 Nisan 2012 09:20

Fen Edebiyat öğrencilerinden formasyon eylemi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, YÖK’ün 2012-2013 öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon sertifika programına son vermesine yönelik kararını basın açıklamasıyla protesto etti.  Ahi Evran Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri pedagojik eğitim hakların

Fen Edebiyat öğrencilerinden formasyon eylemi
Paylaş

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, YÖK’ün 2012-2013 öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon sertifika programına son vermesine yönelik kararını basın açıklamasıyla protesto etti.  

Ahi Evran Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri pedagojik eğitim haklarının ellerinden alınmasına yönelik tepkilerini Yeraltı Çarşısı üzerinde basın açıklaması yaparak dile getirdiler.

Basın açıklamasını okuyan Servet Yıldız YÖK, AKP Hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığının gençlerin geleceğini karartmak için iş birliği içinde olduğunu on binlerce genci etkileyecek kararı almakla gösterdiğini belirterek  “O zaman  bizler Sayın Başbakana ve YÖK  Başkanına soruyoruz. Bu fakülteleri neden açtınız? Dört yıl boyunca bizlerin ve ailelerimizin emeklerini neden sömürdünüz ve sömürmeye   devam ediyorsunuz. Sayın Başbakan 80 yıl önceki meseleleri gündeme getirip gündemi işgal ederek bugün biz üniversite gençliği ve halkın sorunlarını görmezden gelmeye devam ediyor. Bugün elimizden alınan pedagojik formasyon hakkıyla, elinden çocuğu alınan anneden farkımız yok. Anneler çocukları için, gençler de gelecekleri için mücadelede eder. Biz bir kez daha diyoruz ki eğer alınan haklarımız geri verilmezse kaybedecek bir şeyimiz yok. Sonuna  kadar buradan Kırşehir  Ahi Evran Üniversite Fen Edebiyat  Fakültesi öğrencileri olarak, Formasyon hakkımızı  geri alana  dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi. (Kırşehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de filmlere yolculuk sürüyor

SONRAKİ HABER

Öğretmene şiddete ortak tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa